Internacional

Anglaterra cau en el 84 i perd la primera oportunitat

Classificació per a l’Eurocopa 2020. La selecció de Southgate es deixa remuntar el partit a Txèquia i haurà d’esperar per aconseguir classificar-se; Andorra guanya Moldàvia a casa

6 0 0 6 3 20

En el partit més interessant de la jornada d’ahir, la selecció anglesa, líder del grup A, visitava el segon classificat, la República Txeca, i va acabar caient en els últims minuts (2-1) i perdent l’oportunitat de segellar el seu passaport per a l’Eurocopa 2020. Un penal matiner, de Masopust sobre Sterling, va suposar el 0-1 per a l’equip que entrena Gareth Southgate. El va signar Harry Keane, enganyant Vaclik en el llançament. Txèquia no va trigar a fer l’empat: Celutska va rematar un córner i la pilota va anar al segon pal, on Brabec va treure el cap per marcar amb la canyella. L’arrencada de partit va ser frenètica, però a partir del primer quart d’hora, amb 1-1 en el marcador, el ritme va decaure i les arribades a l’àrea, també. Els txecs es van acabar imposant, però, amb un gol en el minut 84. Masopust, el mateix jugador que havia comès el penal, va assistir des de la dreta Ondrasek, que, des de dins de l’àrea i tal com li venia, va signar el gol del triomf. En l’altre partit del grup, Montenegro i Bulgària van signar un empat sense gols que els deixa sense possibilitats de classificar-se.

La selecció d’Andorra va aconseguir la primera victòria d’aquesta fase de classificació en derrotar per la mínima (1-0) Moldàvia, que ja no té cap possibilitat de classificar-se. Marc Vales va marcar l’únic gol del partit en el minut 63, vuit després que els moldaus es quedessin amb deu jugadors per expulsió de Radu Ginsari. També en el grup H, un solitari gol de Giroud, de penal, va donar la victòria a la selecció francesa en la seva visita a Islàndia, que perdia el primer partit de la lligueta classificatòria a casa. De fet, des del 4 de juny del 2011, quan va ser derrotada per Dinamarca (0-2), Islàndia no perdia com a local. Els de Didier Deschamps, en tot cas, van disposar de més ocasions, van merèixer guanyar i són a un pas de certificar la seva classificació, però són segons de grup, ja que Turquia va mantenir el lideratge gràcies a un gol de Tosun contra Albània en el minut 90. Turcs i francesos avantatgen de sis punts Islàndia.

Ucraïna i Portugal van eixamplar la diferència al capdavant del grup B. Els ucraïnesos van tombar Lituània (2-0), amb dos gols de Malinovskyi; el primer, després d’una excel·lent passada de taló de Junior Moraes, i el segon, de falta directa. Els portuguesos no van tenir problemes contra Luxemburg (3-0) i van aconseguir els tres punts amb gols de Bernardo Silva, Cristiano Ronaldo i Gonçalo Guedes. Amb el seu gol 700 en partit oficial, aconseguit amb un preciós xut bombat, Cristiano va liderar la seva selecció. Ucraïna i Portugal s’enfrontaran en la pròxima jornada en un xoc que decidirà el primer i el segon lloc.