Internacional

Itàlia no perdona i segella la classificació contra Grècia

Classificació per a l’Eurocopa 2020. Amb un ple de victòries, a tres jornades del final de la lligueta, la selecció de Mancini esborra el fracàs de la seva absència del mundial de Rússia

La selecció italiana va aconseguir ahir, a tres jornades del final de la lligueta, la classificació per a l’Eurocopa en vèncer (2-0) Grècia a Roma. Els gols de Jorge Frello Jorginho, de penal, i de Federico Bernardeschi van donar la victòria a l’equip de Roberto Mancini, que lidera el grup J amb 21 punts, nou més que Finlàndia i onze més que Armènia, que no va passar de l’1-1 en la seva visita a la modesta Liechtenstein i que ja no té possibilitats d’atrapar els azzurri. Itàlia va obtenir la classificació per al torneig continental més ràpida de la seva història i va allunyar l’ombra de la humiliant absència en l’últim mundial de Rússia, quan l’equip entrenat per Giampiero Ventura, actual tècnic del Salernitana a segona divisió, no va poder superar Suècia en la repesca. La selecció italiana disputarà, el proper 12 de juny, el partit inaugural de l’Eurocopa precisament al mateix escenari on ahir va segellar la seva classificació: l’Estadi Olímpic de Roma.

En el duel entre els dos aspirants al segon lloc del grup J, Bòsnia i Hercegovina va golejar la selecció de Finlàndia (4-1). L’estrella dels bosnians, Miralem Pjanic, va signar dos gols, el primer de penal, i també van marcar Hajrovic i Hodzic. El gol de l’honor dels finesos el va fer Joel Pohjanpalo.

Malta, molt fluixa

Romania va encetar la jornada del grup F amb una clara victòria a les Illes Fèroe (0-3). Els romanesos, però, no van sentenciar el duel fins al tram final, amb els gols de George Puscas, Alexandru Mitrita i Claudiu Keseru. Al vespre, a més de l’insuficient empat de la selecció espanyola a Oslo, Suècia va golejar a domicili Malta (0-4) gairebé sense esforç, gràcies als regals de la feble selecció maltesa, que li va deixar el camí lliure amb dos penals i un gol en pròpia porteria. El central Danielson va fer el 0-1, en un córner, a l’inici del partit. Larsson, des del punt de penal, va signar el segon i el quart gol dels suecs, mentre que el defensa Agius es va fer en pròpia porta el tercer, en enviar a la xarxa una innocent passada de Quaison.

En el primer partit de la jornada, la República d’Irlanda no va passar de l’empat a zero a Tbilisi, contra Georgia, i va veure com Dinamarca la igualava en el lideratge del grup D, amb 12 punts. Els danesos es van imposar a Suïssa, al Parken Stadion de Copenhaguen, gràcies a un solitari gol de Yussuf Pouslen a les acaballes del partit. El davanter del Leipzig va rematar amb la cama dreta, des del cor de l’àrea, una centrada d’Erikssen i la pilota va entrar rasa, al costat del pal esquerre de la porteria defensada pel porter del Borussia Mönchengladbach Yan Sommer.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)