1a divisió

Tres tècnics més fugaços que Unzué en el Girona

12 partits. El tècnic navarrès ha durat un pèl més que Cristóbal Parralo (una aposta d’inici) i que Iosu Uribe i Javi López (revulsius que no ho van ser)

CRISTÓBAL

9

PARTITS

IOSU URIBE

10

PARTITS

JAVI LÓPEZ

11

PARTITS

Tot i durar només dotze partits de lliga, Juan Carlos Unzué no ha estat l’entrenador més fugaç que ha tingut el Girona des que el club és a la Lliga de Futbol Professional (temporada 2008/09). N’hi ha tres que van durar menys que el navarrès, i el rècord el té Cristóbal Parralo, que només va aguantar nou partits de la lliga 2009/10 i va ser destituït després de perdre contra el Betis –el Girona era penúltim amb 7 punts de 27 possibles– i va ser rellevat per Narcís Julià, que va redreçar el rumb de l’equip.

Els altres dos tècnics que han durat menys que Unzué van ser entrenadors que venien a fer el paper de revulsiu però que en realitat no ho van ser. Iosu Uribe va rellevar en la jornada 20 de la temporada 2011/12 el destituït Raül Agné, però, lluny de rescatar l’equip, el va enfonsar més. Va dirigir 10 partits i va sumar 8 punts de 30 possibles. Va agafar el Girona penúltim i el va deixar també penúltim. El tàndem Salamero-Rubi va apagar l’incendi amb una reacció espectacular.

Molt semblant va ser el que va passar en el curs 2013/14. Ricardo Rodríguez va ser despatxat en la jornada 18 (l’equip estava fora del descens, però tenia els mateixos punts que el 19è i el 20è) i l’àrea esportiva va fitxar Javi López, que, després de sumar 9 punts de 33 possibles entre les jornades 19 i 29, va ser destituït quan l’equip era cuer. Qui va treure el Girona de les brases va ser un tal Pablo Machín.

Tècnics més eventuals

Hi ha altres entrenadors que han dirigit menys partits al Girona, però que ja no eren apostes de continuïtat. Olmo va acabar a la banqueta en els tres últims partits de la temporada 2008/09 després que Javi Salamero ho hagués fet en els dos anteriors –a Agné se’l va fer cessar en la jornada 37 amb l’equip cinc punts per sobre del descens el curs del debut a plata– abans de tornar a la direcció esportiva.

El tercer entrenador que cau a segona A, rere els de l’Oviedo i el Dépor

Juan Carlos Unzué ha estat el tercer entrenador destituït de segona A aquest curs. Abans havien fet aquest pas l’Oviedo (Javier Rozada per Sergio Ejea després de la jornada 5) i el Deportivo de la Corunya (Luis César Sampedro per Juan Antonio Anquela (després de la jornada 10). Els asturians van trobar en el relleu tècnic el revulsiu que esperaven. Amb Ejea (a la foto de l’esquerra), el balanç havia estat d’1 punt de 15 possibles (1 derrota i 4 empats), mentre que amb Rozada la situació s’ha capgirat totalment amb 12 punts de 21 possibles (3 victòries, 3 empats i 1 derrota). L’Oviedo ha passat de ser cuer i tenir la permanència a tres punts a sortir de la zona de descens (és setzè) amb un punt de marge sobre les brases. El Deportivo, en canvi, no ha reaccionat després del canvi d’entrenador i, amb Luis César a la banqueta, els gallecs han perdut els dos partits que ha dirigit (a Las Palmas, 3-0, i a casa contra el Màlaga, 0-2). Els gallecs són ara cuers i quan Luis César va agafar les regnes ja estaven en descens, però eren antepenúltims amb els 8 punts actuals (1 victòria, 5 empats i 4 derrotes en els deu partits amb Juan Antonio Anquela, a la foto de la dreta).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)