Més futbol

Doble duel català en la copa

Copa. Lleida-Espanyol i Nàstic-Olot, els plats forts d’un sorteig amb aroma de país. La nova modalitat de competició, a partit únic, arrenca amb protagonisme per als equips més modestos

El nou format de copa va arrencar ahir amb el sorteig fet al migdia. Estem davant d’una nova competició en què han entrat en el bombo 111 equips per a una final que es jugarà el 18 d’abril. “Aquesta és la copa dels humils, un nou format per fer el nostre futbol més plural. Arribaran molts més ingressos als clubs de segona B i tercera”, va comentar el president de la Federació Espanyola de Futbol, José Luis Rubiales, durant l’acte de presentació. El mandatari federatiu també hi va defensar la modalitat de la supercopa. Una competició que es disputarà a l’Aràbia Saudita i que ha aixecat la controvèrsia per les polítiques d’aquell país envers les dones i els drets humans més fonamentals. “Ens volem obrir al món, i per fer-ho no podem donar l’esquena a certs països. Volem influir, i podríem portar la supercopa a altres indrets que ens donarien els mateixos diners.” Més enllà d’aquesta polèmica, ahir va ser la festa del futbol modest. El nou format de copa es vol assemblar a la passió que aixeca la copa a Anglaterra. En aquesta primera eliminatòria, Barça, Madrid, València i Atlético n’estan exempts perquè juguen la supercopa. Dins del sorteig fet ahir s’ha configurat en diverses fases. Deu equips de categories regionals que jugaran contra deu equips de primera divisió. Vint-i-un equips de tercera i quatre, procedents de les semifinals de la copa RFEF; vint-i-dos de segona divisió A i trenta-vuit de segona divisió B. El nou format obliga a jugar, sempre, al camp d’inferior categoria en una eliminatòria que serà a partit únic els dies 17, 18 i 19 de desembre.

Doble duel català.

Els nou equips catalans que entraven en el sorteig van quedar emparellats de forma curiosa. La sort ha volgut donar un doble enfrontament amb aroma del país. El Lleida Esportiu -Espanyol i el Nàstic de Tarragona-UE Olot són els plats forts del sorteig en clau catalana. “Ens toca un equip català, però m’hauria agradat que fos de fora perquè un dels dos quedarà eliminat i hauria estat millor veure’ns més endavant”, lamentava el vicepresident de l’Espanyol, Carlos García Pont. El mandatari blanc-i-blau va deixar clar que no es refia de cap rival, i menys amb el nou format d’ara. “El fet que sigui una eliminatòria a partit únic fa qualsevol equip molt perillós, però la nostra intenció és anar passant eliminatòries”, va subratllar.

Els altres emparellaments amb participació d’equips catalans obligarà el Girona a viatjar a Linares. L’Hospitalet rebrà el Granada, un dels equips revelació de primera divisió i, no fa gaire, líder sorprenent. El Badalona rebrà l’Oviedo. Els asturians són un dels equips més perillosos de segona i fa anys que intenten tornar a l’elit del futbol estatal. El Llagostera rebrà l’Haro, de la Rioja, i el Cornellà es veurà les cares a casa amb l’Oriola. Tots cinc equips tenen possibilitats de passar a la següent fase en aquesta copa de les oportunitats, però en què molts tècnics aprofitaran per fer rotacions pensant en la lliga.

Intercity - Athletic
Melilla- Llevant
Peña Azagresa - Celta
El Palmar - Getafe
Becerril - Real Sociedad
Comillas - Vila-real
Atlético Antoniano - Betis
Tolosa - Valladolid
El Álamo - Mallorca
Andorra - Leganés
Gimnástica Segoviana - Elx
Tudelano-Albacete
Bergantiños-Sevilla
Castelló-Las Palmas
Coruxo-Mirandés
Llorca-Osasuna
Cacereño-Alcorcón
Jaén-Alavés
Zamora-Sporting
Socuéllamos-Saragossa
Mensajero-Tenerife
Laredo-Osca
Logroñés-Eibar
Lealtad-Cadis
Ceuta-Numancia
Tarazona-Rayo Vallecano
Murcia-R. de Santander
Portugalete-Extremadura
Peña Sport-Fuenlabrada
Sestao-Lugo
Illueca-Deportivo Corunya
Escobedo-Màlaga
Tamaraceite-Almeria
P. Deportiva-Ponferradina
Cartagena-Leioa
Cultural Leonesa-Las Rozas
Melilla-UCAM Múrcia
UD Logroñés-M. de Luanca
Mérida-La Nucia
Hèrcules-Recre Huelva
Pontevedra-Eivissa
S.Sebastián Reyes-Còrdova
R. Majadahonda-R. Ferrol
Langreo-Ebro
Barakaldo-Villarrubia
Amorebieta-Badajoz
U. Salamanca-Atl. Balears
Marbella-Guijuelo
(*) El Ieclà, exempt, passa a la següent fase de manera automàtica.
Ens toca un equip català però m’hauria agradat que fos de fora. El fet que sigui eliminatòria a partit únic fa qualsevol equip molt perillós
Carlos García Pont
VICEPRESIDENT DE L’eSPANYOL
LLEIDA - ESPANYOL
NÀSTIC - OLOT
Linares - GIRONA
BADALONA - Oviedo
L’HOSPITALET-Granada
CORNELLÀ - Oriola
LLAGOSTERA - Haro
(*) Els partits es jugaran els dies 17, 18 i 19 de desembre.
(*) Barça, Madrid, Atlético i València han quedat exempts del sorteig perquè estan classificat per jugar la supercopa.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)