1a divisió

Bartomeu, de celebració

Barça. El president valora els 120 anys d’història del club, reitera el compromís de l’entitat amb Catalunya i destaca noms com ara Kubala, Johan Cruyff, Pep Guardiola i Leo Messi

El FC Barcelona va celebrar ahir els seus 120 anys d’història, i l’actual president, Josep Maria Bartomeu, ho va valorar. “Són 120 anys de superació permanent, 120 anys d’obstacles que hem anat superant i que ens han fet més forts cada vegada; 120 anys d’èxits i derrotes que ens han fet més forts. En aquests 120 anys hem fet el que volíem: tenir un club més fort arreu del món, un club que té un suport enorme i que és el club referent en el món de l’esport”, deia Bartomeu en declaracions a la televisió del club. El president del Barça explicava, parlant del llegat del fundador, Joan Gamper, què és per a ell el Barça. “El llegat de Gamper es basa en els pilars de la catalanitat, la democràcia, la vocació poliesportiva i el fet que sigui un club universal avui dia. Crec que Narcís de Carreras ho va definir molt bé anys més tard amb el Més que un club.” En aquest sentit, Bartomeu va reiterar el compromís del club amb Catalunya en una etapa actual difícil. “El Barça i Catalunya sempre han anat agafats de la mà. El Barça és un club català, catalanista, un club que sempre ha respectat tots els valors que Catalunya representa, i és cert que en aquest moment estem vivint uns moments de complexitat que són transcendentals en la història de Catalunya, i el Barça està al costat de les llibertats, defensem la llibertat d’expressió, la democràcia, el dret a decidir. Això vol dir que sempre i en el futur, el que vingui amb nosaltres ha de saber que el Barça defensarà sempre el que vulgui la majoria del poble de Catalunya.”

Noms propis

Bartomeu destaca diferents noms propis d’aquests 120 anys d’història. El primer, Kubala. “Té una importància cabdal en la història del Barça. Han passat més de 60 anys i encara tothom el té al record. Kubala, com a gran jugador que arriba a Barcelona, fa una revolució en el futbol i en el seu concepte, i ens ajuda a superar-nos, a ser guanyadors i a unificar i cohesionar encara més el club. Ell forma part de l’equip de les Cinc Copes, un equip que ho guanya tot entre el 1951 i el 1953. És un dels grans herois del Barça i és un referent per a nosaltres. Fa que el club creixi, que tingui una massa social encara més gran, que hi hagi un impuls a dins, i obliga els dirigents de l’època a pensar a construir un nou estadi.”

I obligada referència també a Johan Cruyff, com a jugador i també com a entrenador: “L’arribada de Johan Cruyff com a jugador va ser d’un impacte enorme per a nosaltres; un jugador que arribava amb un estil de joc diferent, que venia de l’escola holandesa, i va impactar-nos a tots, però el gran impacte i el seu llegat es crea en el moment en què és entrenador. Ens porta una visió diferent del joc, amb l’ajuda de Rexach, i creen el dream team, aquest equip de somni que juga diferent i amb aquest estil diferent que s’afegeix al futbol de base i fa que tot el futbol nostre respiri un aire diferent. Aquest llegat perdura avui dia. És el nostre estil de joc, és la nostra manera de pensar i de com hem de jugar i de competir, i una manera de formar els jugadors de la base. Per tant, Cruyff és molt important en la història del club per aquests moments com a entrenador que ens va portar a l’èxit i perquè va deixar una idea del futbol que avui és totalment vàlida.”

Un altre nom propi és Pep Guardiola, ara que està a punt d’arribar el desè aniversari del sextet del seu equip. “El Pep, que va ser jugador del dream team amb el Johan, va agafar l’equip el 2008 i amb Tito Vilanova van construir un equip amb una forma també diferent de competir. Van crear una manera de veure el futbol que ens va permetre fer aquell sextet, aquell mundial de clubs després de guanyar la lliga, la copa, la Champions, les dues supercopes. Va ser un moment màgic, que torna a crear un altre moment molt important en la història del club. Tothom arreu del món s’adona que hi ha una manera de competir i de guanyar. Guardiola, com a deixeble de Cruyff, evoluciona el model d’una manera sublim i fa que el Barça tingui una temporada d’èxits.”

Messi

I per acabar, Leo Messi, ja protagonista en aquell sextet, i en l’època actual. “Estem vivint una era d’èxits espectacular. Som uns privilegiats, perquè això no havia succeït mai. Des del 2003 que arriba Ronaldinho i que comencem a tornar a somriure els barcelonistes amb aquelles lligues i la Champions, però sobretot la irrupció de Messi en l’equip fa que tot canviï de colors i de registre i que puguem gaudir. Messi és el millor jugador de la història del futbol, està marcant una etapa d’èxits enormes en el món del futbol. No hi ha cap club al món que tingui tants èxits com el Barça; que hagi guanyat sis Botes d’Or o que tingui cinc Pilotes d’Or. És un jugador diferent, que canvia dinàmiques i crea afició. Ens ha ajudat a ser més globals. Quedarem molt marcats per aquest moment de l’equip i de Messi. Ell ha estat un comú en tots els equips des de fa quinze anys, sempre liderant i sempre guanyant, i no hi ha cap altre club al món que hagi tingut els èxits que ha tingut l’equip de Messi.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)