Internacional

El Liverpool i el canvi

Mundial de clubs. El conjunt de Klopp té al davant l’oportunitat de reforçar el seu ideal amb un títol que l’entitat mai no ha guanyat en la seva història. El Flamengo, però, hi té coses a dir

S’albira un canvi de paradigma en el futbol mundial. El futbol posicional perfeccionat per Pep Guardiola i heretat per nombrosos equips guanyadors està deixant pas al vertigen de Klopp, l’entrenador de moda. El relleu, però, serà complet quan el Liverpool, el màxim exponent de l’obra del tècnic alemany, ompli les vitrines amb títols a cabassos ja que les lletres d’or en els llibres d’història només estan reservades als guanyadors que en un moment determinat semblen perennes i indestructibles. El conjunt red, darrer guanyador de la Champions i dominador amb mà de ferro de l’actual lliga estatal més difícil del món, té l’objectiu de refermar el seu regnat amb una competició amb més nom que competitivitat: el mundial de clubs.

El Liverpool, com a representant europeu, l’Esperance de Tunísia (africà), l’Al-Hilal de l’Aràbia Saudita (asiàtic), el Monterrey mexicà (Amèrica del Nord i Amèrica Central), el Flamengo brasiler (Sud-amèrica), l’Al-Sadd qatarià (amfitrió) i el ja eliminat Hienghène de Nova Caledònia (Oceania) són els participants d’aquesta edició. L’Al-Sadd de Xavi Hernández va guanyar en la pròrroga el conjunt d’Oceania i entra en la segona eliminatòria que es disputarà avui (13 h, Al-Hilal - Esperance Tunis; 16.30 h, Monterrey - Al-Sadd) per una plaça a les semifinals. Allà hi esperen el Flamengo i el Liverpool, que tenen el privilegi d’aterrar més tard (dimarts). Tot, per un lloc en la final del dissabte 21.

Favorits

“No sento cap tipus de pressió. Ho veig com una gran oportunitat perquè no es juga per un títol d’aquestes característiques sovint”, va declarar el tècnic Jürgen Klopp. Els red mai han guanyat aquesta competició en la seva història. Ni tampoc la competició que la va precedir, la copa Intercontinental, tot i que hi van quedar a prop el 1984 i el 1981 quan van perdre contra l’Independiente i el Flamengo. Precisament, l’equip brasiler és qui li disputa la condició de favorit, ja que el Mengão, campió només en una ocasió, ha reunit un equip d’estrelles del futbol sud-americà per a una temporada històrica.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)