Més futbol

Un cas sense precedents

2a divisió A. El Rayo-Albacete, el partit suspès a la mitja part pels càntics de “puto nazi” dirigits a Zozulia d’una part de l’afició local, és ara a les mans de Competició

Més de 24 hores després de la suspensió del partit, el Rayo Vallecano-Albacete continua fent parlar. L’enfrontament, ajornat pels crits: “Ets un puto nazi”, que una part de l’estadi de Vallecas va dedicar al jugador del conjunt manxec Roman Zozulia, estableix un fet sense precedents en el futbol estatal, ja que és el primer que se suspèn per càntics contra un futbolista. Mai abans havia passat.

Aturat en el descans, acabada una primera part resolta amb empat a zero i l’Albacete amb un jugador menys per l’expulsió d’Eddy Silvestre, la pilota no va tornar a rodar després del pas de tots dos equips pels vestidors. Està ara a les mans del comitè de competició dilucidar què passarà amb el matx. Les opcions són diverses: podria reprendre’s en un camp neutral, al mateix feu del Rayo a porta tancada o amb públic o, fins i tot, donar-se per finalitzat amb triomf de l’Albacete. “Sanció per a nosaltres? El Rayo és una víctima. Sentim pena i vergonya que això hagi passat”, va manifestar el president del club madrileny, Raúl Martín Presa. “Seria una barbaritat que ens donessin el partit per perdut”, va indicar l’entrenador, Paco Jémez, al respecte.

La relació de Zozulia i el Rayo ve de lluny; es remunta al mercat d’hivern del 2017 quan el davanter, aleshores al Betis, va estar a punt de recalar a l’equip franjirojo com a cedit, però la posició contrària d’un sector de l’afició de l’entitat madrilenya, que l’acusava de tenir ideologia nazi per diverses fotografies del jugador a les xarxes, van fer avortar l’operació. Gairebé tres anys després, l’ucraïnès, que nega combregar amb aquests ideals i es defineix com un patriota, va tornar a Vallecas, amb aquell episodi encara latent en una part dels seguidors rayistes. Al fons de l’estadi es va desplegar una pancarta amb el missatge: “Evitar que un nazi vesteixi la franja”, amb un check al costat de la frase, i durant la primera part es van escoltar els crits en contra del futbolista, cosa que va fer que l’àrbitre, José Antonio López Toca, interrompés el joc dues vegades. L’acta arbitral, que va transcendir ahir, reflecteix la versió del col·legiat: “Vaig comunicar al delegat de camp que si aquests càntics no s’acabaven em veuria obligat a suspendre el partit. Li vaig indicar que transmetés aquest missatge i la possibilitat de suspensió del partit per megafonia”, va assenyalar en l’escrit en què va detallar el que va passar en el descans. “L’equip visitant [Albacete] ens va comunicar que l’estat d’ànim de l’afectat i de la resta de jugadors no era l’adequat perquè el partit continués. L’equip local [Rayo] ens va oferir la seva total col·laboració per buscar qualsevol alternativa que fes possible la continuació del partit”, va assegurar l’àrbitre, que va explicar també que, abans de tot, la coordinadora de seguretat de l’estadi li havia comunicat que “les forces de seguretat no podien garantir la seguretat dels participants en el partit en l’actual situació” i que no hi havia la possibilitat de jugar a porta tancada perquè “no tenien efectius suficients per procedir al desallotjament”. Finalment, el col·legiat va decidir la suspensió definitiva, i totes les parts hi van estar d’acord. Competició té ara la paraula en aquest cas.

L’ACTA ARBITRAL

López Toca indica que va suspendre el matx perquè no es podia “garantir la seguretat”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)