1a divisió

Troben a faltar Cristiano més del que s’esperaven

Real Madrid. La sequera golejadora en els últims partits remata un 2019 en què l’equip de Zidane ha quedat molt lluny dels registres golejadors que tenia amb CR7 a la plantilla

El Real Madrid ha tancat el 2019 sota zero. Incapaç de marcar en el clàssic i contra l’Athletic Club, al Santiago Bernabéu, l’equip blanc ha acumulat dos zero a zero seguits que han deixat el Barça sol al capdamunt de la classificació. De fet, l’estadística hauria estat encara pitjor si, a Mestalla, la sort no hagués acompanyat Benzema en l’últim minut del temps afegit. En tot cas, un gol en 270 minuts i tres punts de nou possibles en els últims tres partits de lliga de l’any són un bagatge insuficient per a un equip que aspira al màxim. La falta de gol preocupa a Madrid, però Zidane encara confia en la capacitat golejadora de la seva plantilla i es manté ferm en la decisió de no incorporar cap atacant en el mercat d’hivern. “No veig necessari fitxar un davanter, absolutament no”, insistia a dir diumenge passat, a la sala de premsa, després de sumar només un punt contra l’Athletic. El seu equip havia estat millor que el rival, havia disposat de més oportunitats i havia estavellat tres rematades al pal. Suficient per al tècnic francès: “Me’n vaig decebut pels meus jugadors, perquè han estat molt bé. Una altra vegada ha faltat el gol. En el futbol cal ficar-la”, lamentava.

La realitat, però, és que el Madrid té un problema en la definició de les seves jugades d’atac, precisament allà on en els darrers anys ha estat infal·lible. En aquest sentit, l’estadística del total de gols marcats en un any complet del darrer decenni és demolidora: enguany els blancs han arribat, entre totes les competicions oficials, als 100 gols justos, un registre molt inferior als nou anys anteriors. O el que és el mateix: un registre significativament més baix que el dels anys en què Cristiano Ronaldo va liderar l’equip blanc. De fet, l’any que el Madrid va marcar menys gols amb el portuguès a la plantilla va ser el 2015, amb 140 gols. El 2014, però, va arribar als 178, i el 2011, als 167. La diferència és notable i molt reveladora.

Sense CR7, Karim Benzema ha destapat la seva versió més golejadora i això l’ha portat a disputar el Pichichi a Messi. Però amb el francès no n’hi ha prou: Gareth Bale apareix i desapareix; Eden Hazard demostra que pot donar molt, però el seu físic no està al cent per cent; a Luka Jovic, per qui el Madrid va pagar 60 milions aquest estiu, li costa adaptar-se i aporta molt menys del que hauria d’aportar; amb Vinícius Júnior no hi ha manera; Rodrygo Goes promet, però no se li pot demanar més del que dona, i Mariano, senzillament, no compta per a Zidane. Florentino Pérez sabia del cert que trobaria a faltar Cristiano Ronaldo, un futbolista que en 438 partits vestit de blanc va signar 451 gols, però no s’imaginava que seria fins a aquest punt.

ELS GOLS DEL REAL MADRID, ANY PER ANY, DURANT L’ÚLTIM DECENNI

2010
130
2011
167
2012
156
2013
156
2014
178
2015
140
2016
152
2017
156
2018
142
2019*
100
*Primer any sencer sense Cristiano Ronaldo.
El 2019 ha estat el primer any complet del Madrid sense Cristiano i l’equip blanc ha marcat, en total, 100 gols, un registre molt inferior al que va aconseguir mentre el portuguès va vestir de blanc. De fet, durant els set anys sencers amb CR7, el club de Florentino Pérez, com a mínim, va signar 140 gols (2015) i va arribar a fer-ne 178 (2014).

LA DADA

451
gols
en 438 partits va aconseguir Cristiano Ronaldo al Real Madrid: 1,03 gols de mitjana.

MERCAT D’HIVERN

“No veig necessari fitxar un davanter, absolutament no”, sentencia Zidane

BENZEMA

El francès ha destapat la seva versió més golejadora, però no n’hi ha prou
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)