1a divisió

Jeddah calibra els recursos del Madrid

Supercopa. El conjunt blanc s’enfronta amb el València per una plaça en la final sense Gareth Bale ni Karim Benzema

Jeddah, a més de 4.500 quilòmetres en línia recta de Madrid, a més de 4.200 de València i a tan sols una hora en cotxe de la Meca, estrena aquest vespre el que pretén ser una nova era en la supercopa d’Espanya. La primera disputada a l’hivern. La més polèmica de totes, per haver-se venut a un règim que vulnera els drets mínims dels seus habitants, sobretot els de les dones, i amb un format absolutament reformat amb què es vol exhibir els quatre millors equips del campionat espanyol en un indret remot com és l’Aràbia Saudita.

En un context agafat amb pinces, compareixen el València, vigent campió de copa, i el Real Madrid, present per coeficient, a l’imponent King Abdullah, per obrir foc en la supercopa més comentada dels últims anys. Fins i tot més que la de la temporada passada, transportada d’urgència a Tànger, al Marroc, i reduïda a una final a partit únic. A partir d’enguany, semifinals i final. I el Madrid, després d’una temporada negra sense títols, ha aterrat a l’Orient Mitjà amb l’objectiu de tocar metall, però al mateix temps amb la sensació d’afrontar una competició descafeïnada, amb l’absència per problemes físics de dos dels seus millors futbolistes: Benzema, per mèrits adquirits, i Gareth Bale, per cartell. “Hem perdut jugadors importants, però és el que toca; tenim una plantilla llarga. Els que són aquí han de respondre i estem preparats per afrontar el partit”, va explicar el tècnic marsellès, que no va aclarir si Bale tindria possibilitats de viatjar fins a l’Aràbia Saudita per jugar en cas d’una hipotètica final.

Davant l’absència de Benzema, encara que no ho va confirmar, el més probable és que Zizou aposti per Luka Jovic com a punta de llança per fer front a un València amb el qual es va enfrontar fa poques setmanes en un xoc molt igualat. “La grandesa del rival és evident, però per a nosaltres això només és una motivació i estem molt enfocats”, va dir ahir el tècnic valencianista, Albert Celades, que també compta amb baixes notables, sobretot la de Rodrigo.

11 Victòries (lliga) 8

7 Partits empatats 7

1 Partits perduts 4

36 Gols a favor 29

12 Gols en contra 25

10 Títols de supercopa 1

RODES DE PREMSA

Tenim baixes però també una plantilla profunda, i en l’aspecte anímic estem a punt per competir
Zinedine Zidane
ENTRENADOR DEL REAL MADRID
La grandesa del rival és evident, però això només és una motivació per a nosaltres
Albert Celades
ENTRENADOR DEL VALÈNCIA
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)