Internacional

Serie A

Un cadell entre gegants

Amb tan sols vint anys, Alessandro Bastoni s’està obrint lloc en la fortificada defensa de l’Inter en detriment de Diego Godín

“És un defensa molt complet, que sap jugar amb la pilota. No només és futur, és present”, ha dit Conte

El mapa del primer Inter d’Antonio Conte semblava dibuixat meticulosament per l’obsessiu entrenador nascut a Lecce. Des del primer dia, semblava que hi havia poc marge per a la improvisació en un equip que va treballar de forma extenuant els seus mecanismes i que havia tatuat de forma permanent els seus noms. Des del porter, Samir Handanovic, fins a la parella ofensiva que formen Lautaro Martínez i Romelu Lukaku, passant per una defensa d’acer colat formada per tres centrals que ja havien acreditat les seves prestacions: Diego Godín, Milan Skriniar i Stefan de Vrij.

Els rols estaven repartits fins que, de mica en mica, un defensa de tan sols vint anys, abocat a tenir un paper secundari, ha anat adquirint protagonisme i cada vegada sembla més disposat a restar minuts als actors principals de Conte. Sigui per lesions, com l’última de Skriniar, o pel rendiment tebi de Godín, Alessandro Bastoni (Casalmaggiore, Itàlia, 1999) ha atret l’atenció del Giuseppe Meazza per una maduresa poc habitual en un defensa de la seva edat i sobretot per un ventall de característiques que ja eren latents la temporada passada al Parma però que han agafat més rellevància en un club de la dimensió de l’Inter. A una planta inqüestionable (1,90 m) i un joc aeri a l’altura dels seus centímetres –“és la seva millor virtut”, ha definit Roberto D’Aversa, tècnic seu a Parma–, Bastoni hi suma una lleugeresa de moviments que li permeten anticipar-se i reaccionar als moviments dels atacants, i sobretot una desimboltura amb la pilota que sovint l’empeny a sortir conduint-la des del darrere, fet que ja ha empès Conte a elogiar-lo. “És d’aquells defenses que saben jugar amb la pilota. El considero el futur de l’Inter, però també és present”, ha dit el tècnic, sobre un defensa que ell mateix va demanar tenir en la nòmina. “El volia mitja Serie A, però hem decidit que es quedi amb nosaltres”, va explicar durant l’estiu. Format a l’Atalanta, un dels millors bressols d’Europa, Bastoni va debutar a primera l’any 2017, amb tan sols disset anys, i ara amb vint ja veu com la samarreta nerazzurra no li pesa, complint amb les previsions d’un altre il·lustre defensa de l’Inter, Marco Materazzi, que fa dues temporades ja va assenyalar el mateix Bastoni i Mancini –que està oferint un rendiment extraordinari a Roma– com a potencials referents del futur.

Pirola en l’horitzó

Encara que no havia estat el seu gran senyal d’identitat en etapes anteriors a la Juve ni al Chelsea, Conte es mostra propens a no tallar-se a l’hora de donar volada als joves des que ha aterrat a Milà. Amb el cas de Bastoni com a exemple més evident, el preparador de Lecce també ha optat en més d’un partit per donar oportunitats al jove atacant Sebastiano Esposito (nascut el 2002), al qual va demanar que no anés al mundial sub-17, i l’altre dia contra l’Atalanta va optar per tenir a la banqueta Lorenzo Pirola, prometedor central de disset anys que ha demostrat grans condicions tant amb la selecció italiana sub-17 com a la Youth League en un Inter de Milà que ha demostrat tenir bons jugadors, com el portentós Lucien Agoumé o l’hàbil esquerrà Gaetano Oristanio. Noms de futur que Conte sembla disposat a acostar al present.

844
minuts
ha jugat aquesta temporada Bastoni, repartits entre 10 partits (9 com a titular).
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)