Internacional

Un gegant sense límits

Bundesliga. Erling Haaland ha marcat cinc gols en tan sols 61 minuts que ha disputat en la lliga alemanya i ha confirmat que es tracta d’algú cridat a marcar una època de cara a gol

En el dia del seu debut defensant la samarreta del club, ara fa quinze dies contra l’Augsburg, el Borussia de Dortmund va popularitzar a Twitter una imatge seva en forma de GIF passejant per la platja, tota per a ell, movent els braços de forma enèrgica, insinuant que per a algú com ell les coses són tan fàcils com una simple passejada al costat del mar.

I encara que a Dortmund no hi passa ni tan sols el riu Ruhr, que es perd al sud de la ciutat, Erling Haaland (Leeds, Regne Unit, 2000) està confirmant amb fets que la seva superioritat exultant no era una simple qüestió de context ni de casualitat, que abusar en lligues com la noruega o l’austríaca tenia poc a veure amb l’aparent confort d’una lliga menor. I que marcar nou gols en un partit del mundial sub-20 mereixia una atenció per part del món sencer, encara que fos contra una selecció dèbil com Hondures i que ja no s’hi juguessin res.

Arribat al gran circ, a una competició sense excuses com la Bundesliga, la vida continua sent senzilla per a Haaland, un gegant amb peus de ballarina i un motor d’enorme cilindrada que ja ha fet història en el campionat alemany prement tan sols una mica l’accelerador. Quasi al ralentí, l’internacional noruec, fill d’un exjugador de la Premier League com Alf-Inge Haaland, ja ha fet tremolar els fonaments de tot un país. I ho ha fet sense començar cap partit com a titular. En tan sols dues estones, poc més d’una hora de joc en total, el nou davanter del Dortmund suma ja cinc dianes que s’afegeixen a les 28 que va collir en tan sols mitja temporada amb el Red Bull Salzburg, en què també es va convertir en el futbolista més jove a marcar un hat-trick en la Champions League. Amb els tres que va marcar en la seva estrena amb el conjunt groc contra l’Augsburg, Haaland es va convertir en el segon futbolista més precoç a aconseguir-ho en la Bundesliga, només superat per Walter Bechtold, atacant de l’Eintracht de Frankfurt durant la dècada dels seixanta.

“Des de Robert Lewandowski que no teníem un davanter tan resolutiu com ell”, ha resolt el capità de l’equip, Marco Reus, en una declaració que parla per si sola. “Però és més que gol. Tot i ser gran, és un futbolista que pot córrer a l’esquena dels defenses, que sap relacionar-se amb l’equip i que a sobre és treballador”, ha remarcat el seu entrenador, Lucien Favre, conscient que està davant d’un ariet que pot marcar la pauta durant la pròxima dècada: “Té alguna cosa especial, salta a la vista.”

Haaland, que només ha necessitat tocar la pilota en 26 ocasions per marcar els seus primers cinc gols en el futbol alemany, continua amb una progressió meteòrica i sent amo del seu futur: va desvincular-se del Salzburg afavorit per una clàusula que va permetre al Dortmund endur-se’l per tan sols 20 milions d’euros, un mecanisme que s’hauria garantit de cara a un futur que no intueix sostre per sobre dels seus 194 centímetres.

ELOGIS

“És gran però sap jugar en equip i es nota que és un noi especial”, ha dit Lucien Favre
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)