Més futbol

Un rival de mal record

Copa. El Real Madrid visita un Saragossa que va eliminar-lo en les semifinals del 2006 i que va deixar-lo amb un pam de nas a Montjuïc dos anys abans, derrotant-lo en la pròrroga de la final

La Romareda, feu del Saragossa, és un escenari de mal record per a un Real Madrid que l’última vegada que el va trepitjar en una eliminatòria de la copa va sortir-ne escaldat (6-1), víctima d’un Diego Milito desbocat, amb un Zinedine Zidane entrant al camp en el tram final per intentar esmenar la catàstrofe futbolística i amb una tornada al Bernabéu en què, tot i golejar (4-0), els blancs no van poder capgirar un destí que acabaria amb els aragonesos derrotats per l’Espanyol en la final, precisament a Chamartín l’any 2006.

Amb aquella semifinal en la memòria i també la final de dos anys més enrere, el 2004 a Montjuïc, en què els gols de David Villa i Luciano Galletti van acabar derrotant un Madrid també amb Zizou, el Madrid visita un Saragossa immers en la lluita per recuperar un lloc en la primera divisió, i podrà gaudir d’una eliminatòria d’alta volada per rememorar nits de gran efervescència.

“El Saragossa és un històric, un equip que ho està fent bé a segona i que tindrà ganes de competir contra un equip com el Real Madrid. Quan et poses aquesta samarreta, saps que has de competir cada dia a màxim nivell”, va manifestar ahir el tècnic marsellès, que tot i ponderar el partit d’aquest vespre, ha deixat fora de la llista de convocats un intocable com és Casemiro, a més de futbolistes habituals en la rotació com Isco, Gareth Bale i Éder Militão.

Zizou, que encara no ha conquerit la copa des que és entrenador, també va voler donar importància ahir a un trofeu que el Real Madrid només ha guanyat en tres ocasions en les últimes tres dècades. “Però no crec que sigui per falta de motivació, sinó que és circumstancial. El Madrid té una història molt gran, el trofeu és important i la nostra motivació és alta. La nostra estadística és una mica millor en copa que en Champions, però lluitarem per millorar”, va dir el tècnic francès, exhibint galons continentals.

Retrobament

A la banqueta del Saragossa, Zinedine Zidane es trobarà Víctor Fernández –que viu la tercera etapa com a entrenador a La Romareda–, després d’haver-hi coincidit durant la seva etapa al futbol de base de la casa blanca. “És un entrenador amb una experiència increïble, el que més partits ha entrenat a primera, i segur que tindrà el partit ben preparat”, va dir el francès.

12 Partits guanyats (lliga) 13

6 Partits empatats 7

6 Partits perduts 1

35 Gols a favor 39

24 Gols en contra 13

LES FRASES

El Saragossa és un històric que està fent bé les coses a segona i estarà motivat per competir
Zinedine Zidane
ENTRENADOR DEL REAL MADRID
Feia anys que Saragossa no vivia un partit així, l’estadi estarà ple i hem de disfrutar-ho
Alberto Soro
davanter DEL SARAGOSSA
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)