Més futbol

El Figueres trenca el Banyoles amb dos gols psicològics

Derbi gironí. Una diana just abans del descans i una altra només iniciar la segona part serveixen a l’equip figuerenc per decantar un partit igualat en què acaba golejant un deprimit conjunt banyolí

FIGUERES 4 BANYOLES 0

FIGUERES:Roman, Pol Tarrenchs, Màrius, Pol Blay, Uri Ayala, Bora, Marc Gelmà (Modest, 73’), Duba (Abel, 80’), Ousman, Pepu Soler i Ivan Vidal (Enzo, 62’).BANYOLES:Bartrina, Marc Bech (Cris, 78’), Sala (Casanova, 50’), Ferru, Andreu, Henry (Majó, 73’), Moha, Via, Albert Genís, Gispert i Nil.GOLS:1-0 (42’) Ivan Vidal. 2-0 (49’) Pepu Soler. 3-0 (65’) Duba. 4-0 (73’) Enzo.ÀRBITRE:Mas López.T.G.:Als visitants Via i Moha..T.V.:Cap.PÚBLIC:Uns 400 espectadors a Vilatenim.

El derbi gironí que va acollir, ahir, Vilatenim representava una opció per a Figueres i Banyoles d’injectar-se una necessària dosi d’adrenalina extra en el moment de diferents dificultats que els envoltava. D’una banda, els figuerencs encadenaven cinc jornades sense conèixer la victòria, mentre que els banyolins, sis, amb què l’enfrontament, amb l’afegit evident de la rivalitat, s’entreveia com la possibilitat d’un punt d’inflexió. Tot i això, aquesta oportunitat només era per a un: va ser el Figueres que la va aprofitar per sortir reforçat després de golejar (4-0) un Banyoles que va acabar encara més deprimit amb una pèssima sèrie a les espatlles d’un punt sumat dels darrers 21 disputats.

El desenllaç del duel va venir determinat per dues dianes psicològiques de la Unió. Dos cops letals, assestats un just abans del descans i l’altre només d’iniciar la represa, i que van tombar els del Pla de l’Estany, sense resposta quan van veure’s 2-0 per sota amb tota la segona part per jugar-se. I és que, probablement, l’equip orientat per Adam Fontes no mereixia un càstig semblant després d’una primera part en què cap dels dos equips va aconseguir imposar-se ni ser superior. Tant Banyoles com Figueres, mostrant les seves armes, van tenir els seus moments, es van amenaçar, es van contenir i van tenir ocasions. El conjunt banyolí, dominador de la possessió, va buscar arribar sortint des de darrere, associant-se amb paciència i va vorejar el gol, sobretot, en un llançament de falta de Gispert que va estavellar-se al pal i que, en el rebuig, Via va rematar a dins però Ivan Vidal va treure sota pals. Mentrestant, els locals van intentar ser més ràpids en els atacs i van tenir situacions de gol a peus de Pepu i Duba, neutralitzades per la defensa i el porter Bartirina, i també amb un xutàs llunyà d’Ousman que va trobar-se amb el travesser. Regnava la igualtat, fins que Ivan Vidal, abans del descans, va recollir una pilota dins de l’àrea i la va endreçar.

No hi va haver temps per determinar si el gol va fer mal al Banyoles, ja que, just començar el segon temps, el Figueres va obrir escletxa. Pepu Soler va embocar una centrada de Pol Tarrenchs al segon pal i va acabar de fulminar un rival a qui va pesar de cop tot el que acumula, va perdre l’energia, la convicció i ja no va ser capaç de ficar-se en el partit. Còmoda, la Unió va completar la golejada mitjançant Duba, assistit per Ivan Vidal, i Enzo, per Pepu.

El moment dels dos primers gols ha estat molt important i ja amb el tercer el Banyoles ha abaixat els braços
Albert Parés
2n ENTRENADOR DEL FIGUERES
Encaixar un gol al final de la primera part i un altre al principi és dur. El 2-0 ens ha fet molt i molt de mal; pràcticament ens ha matat