Internacional

La serenitat d’Ancelotti

Premier League. En dos mesos a la banqueta de l’Everton, el tècnic italià ha portat els ‘toffees’ de lluitar pel descens a les portes d’Europa i amb un estat d’optimisme notable

Entre que va ser acomiadat pel Nàpols i contractat per l’Everton, Carlo Ancelotti amb prou feines va tenir onze dies de treva. Una pausa limitada per analitzar els condicionants del seu nou repte: la plantilla de l’Everton, el calendari, les possibilitats del seu futbol de base, la situació actual com a col·lectiu... Un volum d’informació gran per a algú amb el cap acabat de sortir de la voràgine de Nàpols.

Però, a vegades, la simple naturalitat d’algú que domina l’ofici és més que suficient per desencallar situacions complicades. “A mi em va venir el primer dia i em va dir que no tenia prohibit marcar gols, que m’ho permetia. Em va fer riure, va ser com si tot es relaxés molt”, ha explicat a la BBC Theo Walcott, fent servir una anècdota per explicar la manera com Ancelotti, amb el seu saber fer tan característic, ha tret l’Everton d’un embús futbolístic i mental que el tenia en una situació precària, divuitè en la classificació amb tan sols 14 punts a mitjans de setembre. Un bagatge inexplicable per a un club que en els últims anys ha fitxat per valor de 50 milions d’euros futbolistes com Sigurdsson i Richarlison i que n’ha invertit més de 30 en altres com Yerry Mina, Jordan Pickford o Moise Kean.

A Ancelotti, però, la vida a Liverpool li ha entrat ràpid a les venes. “És una ciutat informal, cosa que m’agrada. És veritat que és petita i que en altres com Londres o París tens moltes més opcions d’oci. Però aquí, com a Madrid, vas a dinar i no has de vestir-te de forma gaire formal, cosa que valoro”, ha explicat al Corriere della Sera un Carletto que des que ha arribat a Goodison Park ha canviat l’estat d’ànim de tot el club. Una injecció moral als futbolistes i una recepta de joc sense grans ornaments, donant continuïtat al 4-4-2 que va escollir Duncan Ferguson, interí durant un parell de partits i ara al seu cos tècnic, amb un bon ajustament de les línies, centrals dominants a l’àrea com Yerri Mina i Michael Keane, i sobretot una parella de davanters que compenetren a la perfecció les seves virtuts: Calvert-Lewin, autor d’11 dianes en la Premier League, amb el seu gran futbol d’esquena a porteria i el seu domini de l’àrea, i Richarlison (nou dianes), amb la seva capacitat per aprofitar la feina del seu company atacant els espais. Així, l’Everton ha sumat 17 dels 24 punts que ha disputat en el campionat anglès des de l’arribada d’Ancelotti, uns registres que només pot millorar el seu veí de la ciutat, encara imbatut, i que han portat els toffees del foc del descens a les portes d’Europa.

XIFRA

17
punts
dels 24 que s’han jugat des de l’arribada d’Ancelotti ha sumat l’Everton.

El Chelsea incorpora Hakim Ziyech

El Chelsea va anunciar ahir la primera incorporació de cara a la temporada vinent. Pagarà 45 milions d’euros a l’Ajax per incorporar l’internacional marroquí Hakim Ziyech, indiscutible per a Erik ten Hag les últimes dues temporades al club d’Amsterdam i autor de sis gols i 13 assistències en 18 aparicions aquesta temporada en la lliga holandesa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)