Internacional

El Manchester City es queda dos anys sense jugar a Europa

Futbol. La UEFA castiga el club ‘skyblue’ per haver comès irregularitats severes en el ‘fair play’ financer en el període entre el 2012 i el 2016. A més, haurà de pagar una multa de 30 milions d’euros

No hi haurà futbol europeu a l’Etihad Stadium durant les dues properes temporades, després que la UEFA comuniqués ahir a la tarda al Manchester City la seva decisió de sancionar-lo com a conseqüència d’una investigació que ha conclòs que el vigent campió de la Premier League i proper rival del Real Madrid en la Champions League ha incomplert la normativa del fair play financer de manera severa.

El màxim organisme del futbol europeu, a través de la seva sala d’adjudicacions, hauria descobert que el Manchester City hauria alterat els seus ingressos de patrocini en els seus balanços entre el 2012 i el 2016, fet pel qual, a més de la sanció purament esportiva, haurà de pagar també una multa de 30 milions d’euros.

El City, que va mostrar-se “decebut però no sorprès” per una decisió “perjudicial”, disposa ara de la possibilitat de recórrer contra la sentència al Tribunal d’Arbitratge Esportiu (TAS), si bé té complicat que pugui revertir una decisió que el deixarà sense competició europea les temporades 2020/21 i 2021/22, sempre que aconsegueixi la classificació a través de la Premier League o de les copes que atorguen aquesta possibilitat de jugar a Europa.

D’aquesta manera, el club del xeic Mansour bin Zayed torna a ser penalitzat per regulacions del fair play financer, després que el 2014 ja pagués una multa de 20 milions d’euros, una quantitat que l’any 2018 la revista alemanya Der Spiegel va publicar que havien pactat directius del City amb membres de la UEFA minimitzant el fet que havia superat en 2.700 milions d’euros el seu límit.

MOTIU

El City hauria “exagerat” els ingressos de patrocini davant la UEFA

RECURS

El conjunt anglès disposa de la possibilitat de recórrer al TAS contra la sanció

El club denuncia una acció premeditada

De forma gairebé automàtica, el Manchester City va reaccionar a la sanció de la UEFA amb un dur comunicat en què acusa el màxim organisme del futbol europeu d’haver actuat de forma premeditada davant el seu cas. “Durant el mes de desembre del 2018, l’investigador en cap de la UEFA va anticipar públicament el resultat i la sanció que pretenia imposar al Manchester City, fins i tot abans de començar qualsevol investigació. El conseqüent procés, defectuós i constantment filtrat per la UEFA, que ell mateix va supervisar, deixava pocs dubtes sobre quin en seria el desenllaç. El club ja va remetre una queixa formal davant l’organisme disciplinari de la UEFA, una queixa que va ser validada per una resolució del TAS”, va denunciar el club de Manchester, i va confirmar que presentarà recurs.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)