Internacional

Anglaterra

Un hereu a foc lent

La final de la Carabao Cup de Phil Foden acaba d’insinuar que el jove talent del City està preparat per assumir els galons de David Silva

“Sabia que brillaria, en els entrenaments sempre ho fa i està preparat”, diu Guardiola

Paciència i confiança mútua. Entendre els processos del futbol i no deixar-se contagiar per impulsos d’un entorn que li ofereix exemples de precocitat desenfrenada com el de Jadon Sancho, company seu de generació tant al Manchester City com a la selecció anglesa i a qui l’aposta per marxar a Dortmund ha acabat de catapultar. Per a Phil Foden (Stockport, Regne Unit, 2000), en canvi, el secret és una cocció controlada i supervisada per un entrenador, Pep Guardiola, que li ha demostrat una devoció futbolística amb el rigor de qui encara ha d’integrar molts conceptes a un talent innegable. “Encara ha d’aprendre moltes coses, necessita temps per assumir-les”, va proclamar el tècnic del City, una sensació que no és nova i que segurament repetirà encara en el futur.

A l’hora de la veritat, però, al de Santpedor no li va generar la més mínima inseguretat situar com a titular el talentós atacant nascut a la perifèria de Manchester i aficionat skyblue des de nen que, sota la mirada de Wembley, va acabar de demostrar al món que cada vegada és més a prop de trencar la closca de l’ou i convertir-se en un jugador indiscutible en el dia a dia del club. En la posició on sol jugar Riyad Mahrez, Foden va exhibir un ventall de virtuts: controls sempre depurats i que el posen ràpidament en disposició de fer mal, sentit associatiu, una diagonal sempre afilada i una capacitat per atacar l’esquena del rival que, per exemple, va desencadenar el primer gol del seu equip, obra del Kun Agüero, que va sorprendre Targett amb un moviment al segon pal i aprofitant la passada creuada de Rodri Hernández. “Té la porteria al cap, una de les coses que observem i valorem d’ell és que és un jugador molt vertical”, va destacar Guardiola sobre un futbolista filosofal en el projecte del City, sobretot després de la dolorosa fuga de Sancho.

Foden va escollir la via de la paciència, d’un aprenentatge en un rol secundari que ha de suavitzar un aterratge a l’elit del futbol mundial que ja fa temps que està escrit. Amb la sortida de David Silva l’estiu que ve ja confirmada, el Manchester City es podrà estalviar sortir al mercat i Foden acabarà de desxifrar un llenguatge futbolístic que ja domina i en un entorn on els seus companys ja confien plenament en la seva jerarquia, impròpia d’un noi de tan sols 19 anys. “Li toca competir amb alguns dels millors futbolistes del món en la seva posició i, malgrat tot, és un noi molt obert, que en els entrenaments sempre demostra que està preparat i que a sobre ens pot ajudar tant en posicions d’extrem com en zones més interiors. Estic content per ell”, va confessar Guardiola, després que Foden fos nomenat millor jugador de la final contra l’Aston Villa i que una catedral com la de Wembley, terra on es forgen les llegendes en el futbol anglès, obrís una mica més la porta del futur a un futbolista especial.

264
minuts
repartits en 13 partits ha jugat Foden aquesta temporada en la lliga. El curs passat va acabar amb 327.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)