Champions

El PSG, per fi, a quarts de final

Champions League. Els gols de Neymar i Bernat, en la primera part, permeten superar la fase maleïda als parisencs en un Parc dels Prínceps que no va poder celebrar la classificació

PSG 2 DORTMUND 0

PSG:Keylor Navas; Kehrer (Kurzawa, 79’), Marquinhos, Kimpembe, Joan Bernat; Di María, Paredes (Kouassi, 90+3’), Gueye, Neymar; Sarabia (Mbappé, 64’) i Cavani.DORTMUND:Bürki; Piszczek, Hummels, Zagadou; Achraf Hakimi (Götze, 87’), Emre Can, Witsel (Reyna, 71’), Guerreiro; Sancho, Haaland i Thorgan Hazard (Brandt, 69’).GOLS:1-0 (28’) Neymar. 2-0 (45+1’) Joan Bernat.ÀRBITRE:Anthony Taylor (anglès). T.G.: A Haaland, Hummels, Bernat, Di María, Neymar, Mbappé i Marquinhos. T.V.: A Emre Can (89’).

El París Saint-Germain va aixecar el 2-1 amb què el Dortmund s’havia presentat al desèrtic Parc dels Prínceps, amb gols de Neymar i Joan Bernat, i va poder celebrar, per fi, una classificació per als quarts de final de la Champions League. I això que les circumstàncies, d’entrada, no li eren gaire favorables: a l’absència de públic s’hi va afegir la suplència de Christian Mbappé per culpa d’un inoportú constipat. Amb tot, l’equip de Thomas Tuchel només necessitava un gol per remuntar. L’hauria pogut aconseguir en el minut 24, en una rematada claríssima de Cavani que va topar amb el peu de Bürki, però ho va fer poc després, quan Neymar va rematar, de cap i des del cor de l’àrea, un córner molt ben servit per Di María. En el temps afegit de la primera part, els francesos van colpejar de nou, en una ràpida transició protagonitzada per Neymar, Sarabia i Bernat que el lateral valencià va enviar a la xarxa.

El Dortmund va fer un pas endavant després del descans. Encara que no va crear cap oportunitat clara de gol, els alemanys van arraconar el PSG, que, ja amb Mbappé, tampoc van arribar amb perill clar. Una batussa en els últims minuts, que es va resoldre amb l’expulsió d’Emre Can, va embrutir el final del partit.