Internacional

El futbol europeu s’atura

No espera a dimarts i suspèn el Barça - Nàpols i la resta de partits de Champions i Europa League de la setmana vinent

Tebas convoca una reunió per dilluns per avaluar la situació

Com era lògic i explicàvem ahir, la UEFA no va esperar a dimarts i ahir mateix va suspendre tots els partits de Champions i Europa League que s’havien de jugar la setmana vinent. És a dir, que la tornada dels vuitens de final de la lliga de campions que havien de jugar dimecres vinent el Barça i el Nàpols al Camp Nou queda ajornada sense data. Com també els partits: City - Real Madrid, Juventus - Lió i Bayern - Chelsea. Els dos primers ja havien estat ajornats dijous, després que tant la plantilla del Real Madrid com la del Juventus es posessin en quarantena. Els primers, pel positiu per coronavirus del jugador de la secció de bàsquet Trey Thompkins, i els segons, pel també positiu del defensa Daniel Rugani. En el seu comunicat, la UEFA, com és normal, diu que també queda suspès el sorteig dels quarts de final de les dues competicions que s’havia de fer divendres, així com els quarts de final de la Youth League, que s’havien de disputar els dies 17 i 18 de març.

La suspensió del partit entre el Barça i el Nàpols, que dilluns passat ja es va decretar que es jugaria a porta tancada, va suposar que l’equip de Quique Setién posés ahir mateix punt final a la seva activitat. En principi estava previst que s’entrenés fins dimarts, però després de la suspensió i d’una visita del president, Josep Maria Bartomeu, els entrenaments han quedat suspesos sense data prevista de retorn.

El proper pas en relació amb la Champions i altres competicions es farà dimarts vinent en una reunió d’urgència convocada per la UEFA. Aleksander Ceferin, el seu president, ha convocat per a aquesta trobada, que es farà per videoconferència, representants de les 55 federacions membres de l’organisme, representants de les lligues, de l’ECA i de la FIFPro. Sobre la taula hi haurà un nou calendari per a la Champions i l’Europa League, i també el futur de l’Eurocopa, una competició de risc, tenint en compte que aquesta edició es disputarà en dotze seus repartides per tot el continent. Tant l’ECA com la FIFPro i també les lligues són partidàries que l’Eurocopa es desplaci a l’estiu del 2021. Així, en el cas que la crisi del coronavirus remeti en les pròximes setmanes, les competicions estatals i internacionals podrien acabar durant el mes de juny. La UEFA, de moment, es resisteix a aquest trasllat, però sembla difícil que pugui resistir aquesta pressió. I més si tenim en compte, per exemple, que a finals de març s’han de disputar les eliminatòries de repesca que donarien les últimes seleccions classificades per al torneig i actualment sembla difícil que es puguin jugar.

Si s’opta per traslladar l’Eurocopa fins al 2021, s’haurà d’arribar a altres acords amb la FIFA i altres organismes, com la Conmebol. Per exemple, l’ajornament també de la copa Amèrica, que s’ha de jugar entre el 12 de juny i el 12 de juliol a Colòmbia i l’Argentina. També s’hauria de pactar amb la FIFA que el nou mundial de clubs, que s’ha de disputar durant el mes de juny del 2021, es traslladi a l’any 2022. I s’hauria d’estudiar què passa amb la fase final de la Nations League prevista per a l’estiu del 2021.

LaLiga

Per a un dia abans de la reunió de la UEFA, està prevista una altra trobada, també per videoconferència, en aquest cas de LaLiga. El seu president, Javier Tebas, ha convocat la comissió delegada per estudiar la situació que es presenta per als clubs de primera i segona divisió, i analitzar totes les possibilitats. I és que ja ha anunciat que una suspensió total dels campionats suposaria unes pèrdues aproximades de 700 milions d’euros per als clubs.

També han de començar a estudiar com haurien de resoldre els campionats, els títols, els ascensos i descensos, en el cas que no es pugui tornar a jugar. La decisió hauria de ser consensuada amb la federació espanyola. De moment, però, aquests temes no es tractaran fins al dia 25, com va explicar el president de la federació, Luis Rubiales. Cal saber com evoluciona la situació amb el coronavirus.

LA CHAMPIONS

Dimarts s’estudiarà un possible calendari nou dels tornejos continentals

L’EUROCOPA

Molts agents, com lligues, clubs i futbolistes, prefereixen que es passi al 2021

DANYS COL·LATERALS

Si l’Eurocopa es juga un any més tard, afectaria el nou mundial de clubs del 2022

LALIGA

Reconeix que si les lligues no es poden tornar a jugar, perdran uns 700 milions
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)