1a divisió

La Covid-19 arriba a l’Alavés

Dos membres de l’estructura tècnica del conjunt vitorià donen positiu en el test del coronavirus

Cap dels dos afectats té símptomes i tots dos estan en perfecte estat; la plantilla passarà les proves demà

Només el Madrid té confinats a casa els jugadors

L’Alavés és el tercer equip de la lliga espanyola en què s’ha instal·lat el focus del coronavirus. Després del Real Madrid i el Leganés, el conjunt basc va informar ahir que dos membres de la seva estructura tècnica van donar positiu per Covid-19 i que, en conseqüència, anul·la els entrenaments previstos per a la setmana que ve fins a nova ordre. No han prohibit els moviments dels jugadors per la ciutat de Vitòria i tampoc se’ls ha posat en quarantena, però hauran de passar les proves definitives demà per acabar de determinar si estan infectats. El Llevant és un altre equip que ha fet passar les proves als jugadors per descartar qualsevol infecció.

Els dos nous casos de coronavirus en el món del futbol, però, no “tenen símptomes i estan en perfecte estat”, segons el comunicat que va emetre l’Alavés ahir. “Se suspenen els entrenaments fins que es coneguin els resultats de les proves”, hi afegeix el text.

El que n’ha sortit més malparat és el Real Madrid, que té tots els jugadors tancats a casa per precaució després del positiu de Trey Thompkins, jugador de l’equip de bàsquet. Com en la majoria d’equips, els preparadors físics i nutricionistes han dissenyat plans específics de treball perquè els jugadors no perdin la forma durant l’estat d’alarma, i ahir Sergio Ramos, entre d’altres, va fer gala a les xarxes socials de la seva preparació específica. “Teletreball”, va publicar a Instagram en un vídeo en què se’l veia corrent sobre una cinta estàtica. També Vinicius, Benzema i altres jugadors del conjunt blanc van fer públics els seus entrenaments domiciliaris.

L’altre equip de primera divisió que ha vist alterada la seva activitat per un cas de coronavirus al club és el Leganés. El director esportiu, Martín Ortega, va donar positiu fa un parell de dies i el club es va veure obligat a aturar els entrenaments tot i que els jugadors no havien tingut cap contacte amb Ortega. De fet, encara no es coneix cap cas de jugadors de primera o segona divisió que hagin donat positiu per coronavirus. I això que la histèria col·lectiva va fer que alguns mitjans publiquessin que una jugadora de la Real Sociedad havia estat infectada. El conjunt basc va sortir a posar fre a la polèmica i va explicar, en forma de comunicat, que no hi havia cap cas i que, en conseqüència, no afectava l’equip masculí.

A segona, les afectacions són irrisòries més enllà de la situació extraordinària. El Fuenlabrada, però, va haver d’anul·lar la presentació del seu nou tècnic. José Ramón Sandoval s’havia de presentar en societat després d’agafar el relleu a l’andalús Mere.

Enginy a Twitter

Durant el migdia d’ahir, el Leganés hauria disputat el duel corresponent a la jornada 28 de lliga contra el Valladolid, un dels seus rivals en la lluita per la salvació. Tot i l’ajornament, el community manager del conjunt madrileny va fer el minut a minut del partit com si s’estigués disputant, però amb picades d’ullet al moment actual. “L’afició surt al balcó”, deia el darrer tuit d’una narració que, per descomptat, va acabar amb la victòria de l’equip pepinero per dos gols a un.

D’altres van optar per recuperar partits antics o perquè els seus seguidors fessin fils de tuits amb el seguiment sobre el que estava passant en els duels. Un “inventa la teva aventura” adaptat al segle XXI i a la situació extraordinària que té aturat l’esport mundial i que, en la lliga espanyola, té en situació d’alerta el Madrid, l’Alavés i el Leganés.

ELS JUGADORS, SANS

Tot i que afecta clubs, encara no s’ha detectat cap cas entre els jugadors de la LFP
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)