1a divisió

Rubiales: “L’única opció és acabar el curs, abans o després del 30 de juny”

Futbol. El president de la federació vol la final de copa amb públic, si les autoritats ho permeten

Luis Rubiales, president de la federació espanyola de futbol (RFEF), ha afirmat, en roda de premsa, que advoca per acabar les competicions “abans o després del 30 de juny” per tal de fer justícia amb els clubs, sense valorar les diferents opcions que s’han posat damunt de la taula. Rubiales assegura que la RFEF no aposta per cap dels tres escenaris que s’havien plantejat per acabar els tornejos: finalitzar en l’estat que hi havia les classificacions abans de l’aturada, donar per nul·la tota la temporada o retrotraure a meitat de la competició. “Considerem una injustícia acabar amb la classificació com està ara. És gairebé impossible assegurar que la classificació que hi ha ara serà la mateixa que a final de temporada. Altres parlaven de donar per nul·la tota la temporada. Defensarem que no. El tercer escenari era retrotraure a meitat de competició. Això no ho avalarem. Seria premiar algú que tenia una posició fa moltes jornades i està fora de lloc”, ha dit.

“La nostra opció única és acabar la temporada. Abans del 30 de juny? Perfecte. Després? Perfecte, garantiríem la justícia. Si no queden dates, cal parlar de play-off o d’altres formules, però amb consens” ha apuntat.

A més, qüestionat per la possibilitat que se suspenguin definitivament les competicions pel coronavirus i, en aquest cas, quins serien els equips que disputaran la Champions i la L’Europa League, ha indicat que seria la UEFA la que hauria de dir quins clubs participarien en aquestes competicions.

Rubiales, per altre banda, s’ha mostrat partidari que la final de copa, que jugaran l’Athletic i la Real Sociedad, i que encara no té data, “es disputi amb aficionats.” El màxim mandatari de l’organisme futbolístic ha advocat per intentar que els seguidors dels clubs bascos estiguin presents en un partit històric, sempre que les autoritats donin el vistiplau. “No hi ha dates. Es valorava el 31 de maig. El vam comunicar a la casa real en el seu moment, però veient el que ha passat en els últims dies hem paralitzat qualsevol imposició de data. Tenim dret a posar la final en un cap de setmana . He parlat amb els presidents de l’Athletic i de la Real”, ha comentat. “Volem una final amb aficions, volem que estiguin allà. Llevat que sigui per imperatiu legal”, ha comentat també.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)