Més futbol

DAVID PRATS

MEMBRE DEL COS TÈCNIC DE L’AL-SADD

“Ja tinc ‘mono’ de futbol”

“Estem una mica millor que a Catalunya, no ens han prohibit sortir al carrer, però mirem de fer-ho només quan és imprescindible”

“Està creixent molt, aquesta temporada l’està fent millorar considerablement”

David Prats (3 d’abril del 1979, Barcelona) és un dels catalans que formen part del cos tècnic de Xavi Hernández a l’Al-Sadd. Exfutbolista, company del de Terrassa a les categories inferiors del FC Barcelona, viu una important etapa de la seva vida a Doha (Qatar), on també s’ha escampat la Covid-19.

Lluny de casa, la crisi del coronavirus es deu passar millor quan tens una bona colla.
Sí, tots els membres del cos tècnic de l’Al-Sadd vivim, amb les nostres famílies, a la mateixa urbanització. És un lloc tancat, amb piscina, zona de joc per a la canalla, pistes de pàdel… Ara tot està tancat, però les restriccions aquí no són tan grans com a Catalunya. Si volem, podem sortir a passejar.
El país no ha acabat d’aturar-se, doncs.
Aquí van mirar de tallar el virus avançant-se als esdeveniments i quan van sorgir els primers casos van tancar col·legis, instituts i universitats. Això va passar el dilluns 9 de març. Ara, només estan oberts els supermercats i les farmàcies. I la meva filla ha de seguir el curs en línia.
I el futbol?
Hi va haver competició fins dissabte passat, quan es van tancar els quarts de final de la copa de l’Emir. Nosaltres havíem jugat el dia abans contra l’Al Wakrah, l’equip de Tintín Márquez, i vam passar l’eliminatòria per penals. Vam jugar a porta tancada. Ara tot està aturat fins a nova ordre.
Confinats, però una mica menys que a Catalunya, doncs.
Estem a l’espera, amb tot aturat, i ja no entrenem. Hem preparat un pla de treball individualitzat per als jugadors. No hi ha una data exacta de retorn. I sí, suposo que, en general, estem una mica millor que allà. No ens han prohibit que trepitgem el carrer. En tot cas, mirem de sortir només quan és imprescindible, de no provocar aglomeracions i de mantenir la higiene adequada.
El preocupen les notícies que li arriben des de Catalunya?
Sí, però també em preocupa que aquí la cosa vagi a més.
La temporada s’ha aturat en un moment més aviat bo per a l’Al-Saad.
Fa molt poc que hem parat i ja tinc mono de futbol. Però el primer és el primer. I sí, a la lliga som tercers i estem lluny del líder, però aspirem a dos títols més. A la Champions asiàtica, que s’ha ajornat, som primers de grup i a la copa de l’Emir estem a la semifinal.
La lliga s’hauria de reprendre el 10 d’abril.
Esperem que així sigui.
Ha millorat la lliga de Qatar aquesta temporada?
El cinquè jugador estranger ha fet pujar considerablement el nivell. A més, els futbolistes locals han fet un pas endavant. És una competició molt respectable.
I a Xavi Hernández, com el veu? També progressa adequadament?
Està creixent molt. Aquesta temporada l’està fent millorar de manera considerable.
El seu contracte acaba al final d’aquesta temporada. Veu Xavi, i es veu vostè mateix, la temporada que ve a l’Al-Sadd?
El temps ho dirà. Jo només li puc dir que aquí estem bé, que hem guanyat dos títols i estem fent una bona temporada. Estem a l’expectativa.
Quina és la seva feina dins del cos tècnic de Xavi Hernández?
Juntament amb el Toni Lobo i el Sergio García som els analistes del primer equip. A més, el Sergio i jo som els responsables de l’equip sub-23.
No li ve de gust iniciar la seva carrera com a entrenador, en solitari?
De moment em trobo molt a gust amb el rol que em toca en el cos tècnic del Xavi. No estic obsessionat a ser entrenador. Vull seguir vinculat al món del futbol professional i ara mateix, en el lloc on em trobo, estic creixent molt.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)