Internacional

El pla de la FIFA: acabar les lligues sí o sí, i ampliar el mercat

Full de ruta. La FIFA continua defensant la idea d’acabar les competicions, la seva idea és perllongar els contractes fins més enllà del 30 de juny i proposa un mercat de fitxatges estival més llarg

Els responsables de la FIFA s’han reunit aquesta tarda durant més de tres hores amb els clubs (ECA) i els jugadors (FIFPro) per continuar marcant el full de ruta a seguir en una temporada anòmala, absolutament condicionada per la crisi del coronavirus.

A nivell de competicions la idea no ha variat. S’intentarà fer tot el possible per acabar totes les competicions amb les lligues de cada país com a gran prioritat. També la Champions i l’Europa League. La suspensió de l’Eurocopa i la copa Amèrica van ser clau en aquest sentit.

Pel que fa al mercat, la primera idea que hi ha sobre la taula és la de perllongar els contractes existents més enllà del 30 de juny. És a dir, si un futbolista que acabava contracte el proper 30 de juny s’havia compromès ja amb un altre club, aquest haurà d’acabar la temporada amb el seu club actual, encara que sigui més enllà d’aquesta data com tot apunta que així serà. La FIFA també es planteja ampliar la finestra de mercat estival fins als 4 mesos (16 setmanes). La voluntat dels clubs és que aquesta finestra quedi oberta fins a la conclusió del 2020. El mercat de fitxatges s’obriria un cop acabessin les lligues per tal de no alterar les competicions.

La FIFA també té clar que els clubs estan abocats a consumar una reducció salarial i intentarà fer de mediadora entre les dues parts. Algunes informacions parlen d’una proposat del 50% de la reducció de sous.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)