1a divisió

LaLiga i l’AFE, a l’expectativa

Futbol professional. Nova reunió entre la patronal i el sindicat, amb els ERTO, el calendari i el retorn als entrenaments damunt la taula. Bona sintonia, però sense cap acord ferm

LaLiga i l’Associació de Futbolistes (AFE) s’han reunit de nou avui per seguir treballant en els diferents escenaris de futur i en les diferents mesures a aplicar per tal que totes les parts surtin el menys danyades possibles de la crisi del coronavirus. La patronal i el sindicat han debatut bàsicament sobre tres punts principals: els ERTO dels clubs, els calendaris de competició i el protocol del retorn als entrenaments.

Hi ha hagut bona sintonia entre Javier Tebas, Luis Gil, David Aganzo i Diego Rivas, però la trobada no ha deixat cap acord en ferm. “Laliga i l’AFE segueixen estudiant diferents opcions i estudiant la viabilitat dins de l’escenari actual, per la qual cosa s’ha decidit seguir parlant en futures reunions en els pròxims dies”, diu el comunicat conjunt emès en relació als ERTO. El sindicat ha expressat la bona voluntat dels futbolistes en relació a la rebaixa de sous, però ha volgut transmetre que s’haurà d’analitzar cas per cas.

Pel que fa al calendari, l’AFE admet que els jugadors estan disposats a fer un esforç perquè es puguin acabar les lligues, però sempre i quan es respectin les 72 hores de descans entre partit i partit. També demana que en els mesos d’estiu s’intenti evitar jugar en franges horàries per sobre dels 30º de calor.

En clau de calendari “s’han analitzat conjuntament els escenaris de reinici de la competició 19/20 en els quals s’està treballant al costat de les Lligues europees i la UEFA, en la comissió creada per aquesta per tractar aquest assumpte, i en la qual participa activament Laliga. Així mateix, i en funció de cada escenari, s’ha analitzat, l’efecte dels mateixos en la temporada que 2020/21. En aquest sentit s’avaluen els possibles efectes en totes les competicions de la temporada següent tant nacionals com internacionals”, diu el comunicat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)