Internacional

SERGI SAMPER

JUGADOR DEL VISSEL KOBE

“No és fàcil implementar de nou l’estil del Barça”

“Aquesta era una temporada clau per a mi després d’un any en què el més important va ser tornar a disfrutar del futbol”

“Fins divendres ens entrenàvem amb normalitat, però ara hem parat dotze dies”

No està sol al Japó.
A Kobe, Samper viu amb el seu preparador físic personal, Rubén Castro, que és més útil que mai en aquestes circumstàncies. A casa seva, a més, disposa del material necessari per completar un entrenament que el mantindrà en forma per quan hagi de tornar a competir
Normalment, no podem veure els partits del Barça. Els comentem, amb Iniesta i Vermaelen, mentre esmorzem

El Japó encara no s’ha aturat del tot i Sergi Samper (Barcelona, 25 de gener de 1995) no es troba en una situació de confinament a Kobe. Això si, ha deixat d’entrenar-se i de competir amb el seu equip perquè la J-League va quedar congelada després de la primera jornada i no es reprendrà, si no hi ha més canvis, fins al 9 de maig. D’aquest i d’altres assumptes n’hem parlat en una conversa transoceànica i intercontinental.

Com ho porten, al Japó?
El panorama no és tan complicat com a Europa. Hi ha uns 1.600 casos en tot el país. Però aquí van ser molt previsors i, per exemple, van cancel·lar les escoles fa unes quantes setmanes. El mateix va passar amb la lliga. Hem de tornar al maig, però ja ho veurem... En tot cas, encara està tot obert, però pinta que acabarem confinats.
I vostè, com ho està vivint?
Fins divendres passat, entrenant i, fins i tot, jugant amistosos a porta tancada. Ara hem parat dotze dies.
Un company seu, Gotoku Sakai, està infectat.
Estarà uns dies aïllat. Hem parlat amb ell i es troba bé. Tant de bo no hi hagi cap complicació.
Contacta més sovint ara que abans amb Barcelona?
Sí, hi parlo constantment, amb la família i els amics. Veig les notícies i espanta una mica.
En la primera jornada de lliga va fer una assistència sensacional. La temporada que ha quedat interrompuda se li presentava interessant...
Era una temporada clau després d’un any en què l’important va ser tornar a disfrutar del futbol. Els primers mesos em va costar, però en la segona part del curs passat vaig estar a un nivell molt alt. Enguany tocava la confirmació.
Li feia especial il·lusió jugar la Champions asiàtica?
És el primer cop que la jugava el Vissel Kobe i aquí hi havia molta expectació. En aquestes circumstàncies, serà complicat jugar-la. Serà difícil poder viatjar.
Com li va amb Thorsten Fink?
És un entrenador molt metòdic, amb una idea de joc que proposa sortir jugant des del darrere que ens beneficia molt, perquè som un equip eminentment tècnic. Estem contents des de la seva arribada.
“«Dale alegría a mi corazón»” li canta la grada del Vissel Kobe. Què va sentir la primera vegada que va escoltar aquest càntic?
Sorpresa i agraïment. Feia només tres mesos que havia arribat i, abans d’un partit, em van dir que l’afició em volia dedicar una cançó. Vaig sortir abans de l’escalfament per escoltar-los i... em van impressionar. Els devia caure en gràcia. Suposo que no estan acostumats que vingui un jugador jove des d’Europa.
Ara que torna a sentir-se important, es veu molts anys en el Vissel Kobe?
No ho sé. Estic molt a gust amb la vida que tinc aquí. Per la cultura, el país, la ciutat, el respecte que em mostra la gent. Tot plegat m’agrada molt. Ara bé, tinc al cap tornar a Europa.
Ha guanyat pes i múscul. Fora del Barça, fa més falta?
Al Barça sempre tens la pilota i no cal tant el físic. Fora, però veus una altra realitat: hi ha molts més duels físics i t’has d’adaptar.
Descarta una tornada al Barça?
Tant de bo hi tornés! Però no crec que sigui un possibilitat. Si més no, a curt termini.
A punt de complir 36 anys, Iniesta continua sent Iniesta?
Jo el veig molt bé. Aquí se sap el lider, juga amb confiança total i marca les diferències. Físicament està molt bé i disfruta molt d’aquesta experiència.
Es veuen sovint?
Vivim al mateix edifici i, normalment, anem junts a entrenar-nos. És un suport vital al vestidor i sóc aquí gràcies a ell.
I amb Thomas Vermaelen?
És una gran persona i un bon amic. Ja teníem una bona relació al Barça. Al Vissel Kobe ens ha aportat molt, futbolísticament i humanament.
Els imagino a tots tres mirant junts els partits del Barça...
Normalment no podem veure’ls en directe, pel canvi d’horari. Al matí, mentre esmorzem, acostumem a comentar-los.
Què li estava semblant el Barça de Quique Setién?
Quan va arribar, va ser il·lusionador el missatge que va donar de tornar a l’estil. Però no és fàcil implementar-ho ràpidament. Tot necessita el seu temps. Segurament ell esperava una evolució més ràpida. En tot cas, hi ha una diferència en la idea de joc que es veu ara.
Què li sembla la rebaixa de sou del 70% a la plantilla?
Un gest que diu molt dels jugadors. En un moment així hem de ser un exemple.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)