Internacional

Eredivisie

El drama de Nouri

El talentós futbolista va despertar la setmana passada d’un coma de quasi tres anys, però cap previsió mèdica li augura més que una vida en estat vegetatiu

L’Ajax li ha comunicat que resoldrà el vincle a final de temporada, si bé treballa en una compensació per a la família

Fins i tot l’exblaugrana Ronald De Boer reconeix que, no fa massa temps, alguns membres i aficionats de l’Ajax preferien anar a veure els partits del filial que els del primer equip. El temps ha anat traient a la llum molts dels perquès, amb una generació del 1997 que no ha trigat a conquerir el paladar del món amb exponents com Frenkie de Jong i Donny van de Beek, també amb algun avançat com Matthijs de Ligt, lleva del 99. Quan De Boer enumera la llista d’escollits, però, no s’oblida d’Abdelhak Nouri (Amsterdam, Països Baixos, 1997), per a qui la vida ha acabat escollint un camí cruel i difícil de pair, molt diferent del que insinuava la pilota, el d’un predestinat, d’un jugador amb tots els atributs per acabar transcendint a l’Amsterdam Arena, un 10 de sang magrebina ple de creativitat i tècnica, d’enginy i il·lusió, que ja estava començant a treure el cap entre els professionals quan el 8 de juliol del 2017 una fallida cardíaca el va deixar a les fosques.

Mentre els seus companys i amics es consolidaven futbolistes i conduïen l’Ajax a la seva primera semifinal de Champions des del 2015, Appie, com se’l coneix afectuosament, lluitava per la vida immers en un coma del qual va despertar la setmana passada. Nouri, però, viu en la penombra. Els metges diuen que ha pogut reconèixer la seva família i que millora neuronalment, però les projeccions no li auguren més marge que un estat vegetatiu per a un noi d’escassos 22 anys i que jugant a futbol transmetia una vitalitat notable.

El despertar de Nouri, a més, ha coincidit amb la data límit de l’1 d’abril en què l’Ajax li havia de comunicar que resoldrà el seu vincle contractual després d’haver estat pagant els seus honoraris durant aquests tres anys en què ha estat en coma. El club d’Amsterdam, això sí, treballa per oferir una compensació a una família per a la qual, més enllà d’una esperança minsa, queda el consol de saber que aquells que van coincidir sobre el verd amb Nouri no el volen oblidar. Aquesta setmana, de fet, s’ha publicat a Holanda un llibre sobre la història del menut mitjapunta que havia de compartir medul·lar amb De Jong i Van de Beek, amb la participació, d’entre molts, dels seus excompanys a l’Ajax. “És un llibre amb molt d’amor per l’Appie, en què he pogut explicar moltes de les memòries que he pogut compartir amb ell i amb la seva família. Una història dedicada a una tragèdia, però també a una família afectuosa”, va escriure a Instagram el migcampista del Barça, evocant una figura a qui la vida li va negar un futur brillant.

15
partits oficials
va arribar a disputar Nouri amb el primer equip de l’Ajax abans que es produís la seva tragèdia en un amistós de pretemporada contra el Werder Bremen.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)