Més futbol

Les competicions de clubs passen a davant de les seleccions

La UEFA reitera la necessitat d’acabar les lligues, la Champions i l’Europa League en detriment dels partits de seleccions de l’estiu, oficials i amistosos, també en categories inferiors, i medita jugar la final de la Champions sense públic

La setmana vinent havien de disputar-se els primers partits d’anada dels quarts de final de la Champions. Naturalment això no serà així. Ara mateix resulta difícil saber quan tornarà a sonar l’himne de la Champions League. Alguns clubs, com ara el Barça i el Nàpols, encara tenen oberta la seva eliminatòria dels vuitens de final. No hi ha data exacta de retorn i tampoc hi ha data per a la final. Cap club aixecarà l’orelluda el 30 de maig a Istanbul. Aquesta data ja és història. En les últimes hores, de fet, ha agafat força la possibilitat que la final de la Champions i la resta d’eliminatòries s’acabin jugant a porta tancada. Mana el SARS-CoV-2.

Jugar els partits que queden sense públic és una de les mesures que van ser tractades en la reunió que la UEFA va mantenir ahir de manera telemàtica amb 55 federacions del futbol europeu. Alexander Ceferin va transmetre als clubs que la voluntat continua sent acabar de disputar la Champions i l’Europa League. El president de la UEFA també va remarcar la importància que totes les lligues finalitzin, encara que això obligui a condicionar el calendari de la pròxima temporada 2020/21.

La reunió va deixar algunes certeses: queden suspesos tots els compromisos de seleccions. La prioritat és acabar les lligues. El campionat d’europa sub-17 i sub-19, masculí i femení, queden cancel·lats i els partits de la fase de classificació per a l’europeu sub-21 queden ajornats. De fet, el campionat d’Europa sub-21 s’endarrereix un any. Passa del 2021 al 2022. Lògicament, cauen també de la llista partits amistosos com els que havia d’afrontar Espanya contra Portugal el dia 5 de juny i el partit contra Lituània del dia 9. Totes aquestes cancel·lacions se sumen a la notícia coneguda ja fa dies de l’ajornament fins d’aquí a un any de l’Eurocopa del 2020.

La UEFA té assumit que no hi haurà futbol a l’abril ni al maig. La idea que hi ha damunt la taula és que la pilota torni a rodar a partir del juny, i que l’actual temporada s’allargui els mesos de juliol i agost. De fet, la UEFA ja ha alliberat l’agost després que hagi decidit congelar tota la fase de classificació de la Champions i l’Europa League del curs 2020/21.

En aquesta última reunió també es van debatre altres mesures de futur de cara a la pròxima temporada com ara reduir el nombre d’equips de les lligues i suspendre l’aturada nadalenca, tot això amb l’objectiu d’encaixar les peces d’un calendari que s’entreveu difícil de quadrar.

MÉS CANVIS

Suspesos els europeus sub-17 i sub-19, i l’europeu sub-21 del 2021 es jugarà l’any 2022

Sanció al Barça

La UEFA ha comunicat al Barça i al Nàpols una sanció de 15.000 euros a tots dos clubs pel retard dels seus futbolistes a l’hora de saltar al terreny de joc, en el partit d’anada dels vuitens de final de la Champions jugat el 25 de febrer a San Paolo. L a UEFA, a més, exigeix a tots dos clubs que comuniquin a Quique Setién i Gennaro Gattuso que estan advertits com a màxims responsables d’aquest endarreriment. Si la UEFA hi veu prevaricació i reincidència podria sancionar el tècnic del Barça amb un partit. El Nàpols, a més, també ha estat sancionat amb una multa de 12.000 euros pels punters làser detectats per la UEFA entre els aficionats italians.

LaLiga elabora un protocol d’actuació per als clubs de cara al retorn

Encara sense una data clara de retorn del campionat, LaLiga ha elaborat un informe de protocol d’actuació que hauran d’assumir tots els clubs professionals en aquesta tornada progressiva a la rutina habitual. En l’esborrany d’aquest informe al qual ha tingut accés la cadena COPE, s’explica que tots els clubs hauran de fer una pretemporada d’uns quinze dies abans de tornar a la competició oficial per tal de tornar a agafar el ritme competitiu. El president Javier Tebas és partidari també de l’aïllament absolut de les plantilles ja sigui en hotels de concentració o a les respectives ciutats esportives de cada club. En el document s’assegura també que 72 hores abans que la lliga alci de nou el teló LaLiga farà tests de coronavirus a tots els futbolistes, preparadors i l’entorn proper per tal de descartar algun possible cas de positiu. El retorn als entrenaments també serà per fases. Abans de l’entrenament col·lectiu habitual, es recomana fer entrenaments individuals i, posteriorment, en grups de vuit futbolistes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)