Internacional

La UEFA vol evitar més fugides de lligues acabades

Internacional. L’organisme que aglutina totes les federacions de futbol amenaça Bèlgica d’excloure els seus equips d’Europa davant el perill que Holanda segueixi el mateix camí

Des de fa dues setmanes, la UEFA ha volgut donar un missatge d’unitat i ha demanat a totes les federacions estatals que no donessin per acabades les seves lligues. A diferència d’altres esports, com ara el bàsquet, en què hi ha hagut algunes lligues amb campió desert, altres d’acabades amb classificació definitiva i d’altres que esperen jugar-se, el futbol ha mostrat certa unitat fins que Bèlgica abans-d’ahir va tirar pel dret i va decidir acabar la seva competició i donar com a campió el Bruges. La UEFA ha reaccionat mostrant-se taxativa i proposa un càstig exemplar per evitar que altres lligues segueixin el mateix camí. Holanda s’està repensant el seu futur, però Aleksander Ceferin demana paciència per resoldre els campionats.

“Confiem que el futbol pugui recomençar en els pròxims mesos, amb condicions que seran dictades per les autoritats públiques, i creiem que qualsevol decisió d’abandonar les competicions nacionals és, en aquesta etapa, prematura i injustificada”, diu Ceferin, màxim responsable de la UEFA. “Una finalització prematura posaria en dubte el compliment d’aquesta condició”, explica.

Ceferin, a més, va recordar que l’organisme que presideix té la potestat d’avaluar “el dret dels clubs de ser admesos a les competicions de clubs de la UEFA per a la temporada vinent”. Aquesta afirmació també serveix per amenaçar altres lligues que estudien seguir el mateix camí.

Els Països Baixos

Els clubs més importants d’Holanda van sortir en defensa de la proposta feta per l’Ajax per donar per acabada la lliga, amb vuit jornades per a la finalització del campionat. L’AZ Alkmaar, que és l’equip que està empatat a punts amb l’Ajax al capdamunt de la taula, juntament amb el PSV, el Feyenoord, el Fortuna Sittard i l’ADO den Haag, entre d’altres, s’han acollit a aquesta petició. “És una situació molt difícil però tot plegat és tan greu que no veiem cap sentit a jugar la resta de partits a porta tancada. A més, encara hi ha molta incertesa sobre com es desenvoluparà el coronavirus”, va dir Robert Eenhoorn, director general de l’AZ Alkmar. La federació, que és qui té la potestat en la competició, encara no s’ha pronunciat malgrat que la posició de la UEFA ha estat contundent.

Confiem que el futbol pugui recomençar en els pròxims mesos, amb condicions dictades per les autoritats públiques
Una finalització prematura posaria en dubte el compliment d’aquesta condició
Aleksander Ceferin
president de la UEFA
Tot plegat és tan greu que no veiem cap sentit a jugar la resta de partits a porta tancada
Robert Eenhoorn
dir. general de l’az alkmaar
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)