Més futbol

Si es reprèn la competició, 72 hores entre partit i partit

Futbol. La federació, LaLiga i l’AFE marquen les pautes per tal de guarir la salut dels futbolistes

La comissió de seguiment de la federació espanyola (RFEF), en què participen Laliga i l’Associació de Futbolistes (AFE), ha marcat les pautes a seguir davant la possible represa de les competicions, dirigides a garantir la salut dels futbolistes. La RFEF ha deixat clar el seu frontal rebuig al fet que els futbolistes juguin cada 48 hores, de manera que el mínim entre cada partit de cada equip serà de 72 hores.

Per altre banda, davant la possible represa de les competicions, durant els mesos de maig, juny, juliol i agost, s’atendrà especialment a la disputa de partits en els quals les condicions de calor, radiació solar i humitat siguin contràries a la salut dels futbolistes. A més, d’acord amb els informes dels experts encarregats per part de l’òrgan federatiu, s’aprovaran dues pauses d’hidratació per temps per combatre les elevades temperatures que es puguin donar en els mesos d’estiu.

L’associació de futbolistes espanyols (AFE), per la seva banda, ha subratllat que la seva posició segueix sent la que marca el sindicat internacional (FIFPro) de jugar partits amb un marge mínim de 72 hores per a garantir la salut. El passat dia 31 de març, l’AFE va traslladar a Laliga la seva oposició a jugar cada 48 hores.

AFE versus FIFA

Pel que fa a les pròrrogues dels contractes més enllà del 30 de juny, l’AFE defensa el dret individual del treballador. Entén que hi ha uns drets individuals que caldrà respectar llevat d’acord entre les parts. Una posició que s’allunya de la de la FIFA. Des de Zuric s’assenyala que si un contracte venç en la data de finalització original de la temporada, aquest venciment s’ha de prolongar fins a la nova data de terme de la temporada. Per altre banda, si un contracte comença en la data d’inici original de la temporada que ve, s’haurà de posposar fins a la nova data d’inici de la temporada que ve. En cas que es produeixi un solapament de temporades o períodes d’inscripció, i llevat que totes les parts acordin una altra cosa, es donarà prioritat al club anterior per completar la temporada amb el seu equip original.

La FIFA ha dit també que s’aprovaran totes les sol·licituds d’ampliació de la data de finalització de la temporada actual i que es permetrà a les federacions canviar la data de la temporada i els períodes d’inscripció.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)