Internacional

“Cada cosa que toquem, l’hem de desinfectar”

Bundesliga. Els clubs alemanys es van reincorporant de mica en mica als entrenaments sota protocols estrictes en funció del club i de la zona del país, però sempre amb l’absència de contacte per bandera

Encara sense saber quan es reprendrà la marxa, Alemanya ja té el motor del futbol encès. Amb la Bundesliga suspesa fins al 30 d’abril i l’esperança que es pugui reiniciar a principis de maig, molts clubs de futbol ja han recuperat l’activitat en els darrers dies després de setmanes d’entrenaments telemàtics. Les ciutats esportives de clubs com el Wolfsburg, el Bayern, el Schalke o el Borussia de Dortmund han obert de nou les portes però, de moment, tot ha canviat, cada pas ha de ser calculat i l’amenaça del coronavirus obliga a mesurar-lo. “Nosaltres, per exemple, treballem en grups de tres o quatre, sense contacte físic, i els vestidors estan completament tancats. Venim canviats de casa i després cada jugador puja al cotxe i es dutxa a casa seva”, explica Álex Pérez, defensa de l’Arminia Bielefeld, líder de la segona divisió teutona i que ha vist frenades les seves aspiracions de tornar a la màxima categoria per l’aturada pel virus. “És una sensació òbviament estranya, però com a mínim tenim la possibilitat d’exercitar-nos i mantenir un to físic bo, que com a futbolistes és el que volem”, explica Pérez, que cada vegada que toca una pesa o qualsevol material al camp d’entrenament es veu obligat a desinfectar-lo. “Hi ha desinfectant per tot arreu”, expliquen també des del Wolfsburg, on també s’exerciten en grups de quatre, sense contacte físic, i on, per exemple, els obliguen a entrenar-se amb guants. Cada protocol depèn en part de l’estat d’Alemanya en concret. Mentre que a l’Arminia Bielefeld no són periòdics amb el tema de la temperatura, a Wolfsburg prenen la temperatura cada dia a tots els futbolistes i tenen un vestidor per a cada grup reduït, així com un preparador físic per a cada dos grups de quatre. A Bielefeld, també es dispersa el cos tècnic com a mesura de precaució en uns entrenaments on el futbol ha deixat de ser un esport de contacte.

Mentre que a la majoria de racons del continent el futbol es troba en punt mort, Alemanya es prepara per accelerar, amb informacions del diari Bild que apunten la possibilitat que es pugui reprendre la competició a principis del mes vinent a porta tancada, amb un màxim de 239 persones presents a cada estadi. “És evident que després de les últimes setmanes necessitarem un temps per readaptar-nos a la competició i no és senzill si no podem jugar amistosos, però com a professionals hem d’intentar preparar-nos de la millor manera per quan ens toqui tornar, sigui quan sigui”, conclou Álex Pérez en relació amb el retorn al futbol en època de coronavirus, adaptant-se a un protocol que tard o d’hora afectarà la majoria de clubs del planeta.

XIFRA

239
persones
com a màxim hi haurà als estadis quan torni la Bundesliga, segons el diari ‘Bild’

MESURES

Al Wolfsburg els prenen la temperatura cada dia i s’entrenen amb guants

EL PROCEDIMENT

Nosaltres arribem canviats de casa, entrem al camp per fer la sessió i tornem a dutxar-nos a casa
Álex Pérez
JUGADOR DE L’ARMINIA BIELEFELD
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)