Internacional

FITO MIRANDA

JUGADOR DEL CHENNAI CITY (ÍNDIA)

“Em fa més por tornar”

L’atacant barceloní explica que viu amb tranquil·litat la crisi de la Covid-19 perquè no hi ha gaires casos registrats a l’Índia

La lliga ha quedat aturada, però el clima d’incertesa es manté com a tot arreu

El club ens ha posat moltes facilitats i l’aspecte econòmic el tenim assegurat. Espero complir el contracte

Fito Miranda (Barcelona, 1989) va decidir anar a l’Índia tot i ser un dels jugadors més cobejats i ben pagats de la segona B. L’aventura ha quedat amanida per la crisi de la Covid-19, que ell des de l’hotel on viu paeix prou bé.

Com està la situació a l’Índia?
Els casos estan avançant a poc a poc. Crec que és per la calor, a la nostra ciutat [Chennai] hi ha 37 graus i per això diria que no s’ha propagat tan fàcilment. Se m’ha passat pel cap tornar, però és que està tan malament la situació que em fa més por tornar a Catalunya que no quedar-me aquí. Aquí vivim en un hotel, no hi ha gaires casos i crec que seria molt difícil anar a Espanya. A més, són dues o tres escales i la por de tornar, agafar-ho en un aeroport i contagiar-ho als meus familiars a casa és gran.
Quina és la situació de la primera divisió de l’Índia?
Ja teníem campió, encara quedaven sis partits per acabar-la i l’han paralitzada. Estàvem jugant la Champions Asiàtica i també ha quedat aturada. El 14 d’abril se sabrà si continua o no.
Quina sensació té vostè sobre què passarà?
No ho sabem ben bé. Podria ser que a l’Índia es reprengués, perquè hi ha pocs casos registrats, però, en canvi, la Champions involucra molts països, s’ha de viatjar molt i potser s’ajornarà un temps.
Com és la vida diària?
Estic en contacte amb els familiars. No vaig voler tornar quan era més fàcil perquè la malaltia a Espanya estava escalant de valent. Tot i que si les coses es compliquen no descarto tornar perquè aquí la sanitat és un tema força complicat.
Com s’han comportat la lliga i el club amb els estrangers?
Força bé. Ens han posat moltes facilitats i en l’aspecte econòmic de moment ho tenim assegurat. Veurem si canvia. Jo tinc contracte encara per la temporada vinent i espero complir-lo.
La lliga ha quedat aturada just en el moment en què començaven a remuntar...
Vam començar força malament, amb algunes lesions importants, i a poc a poc estàvem agafant la bona dinàmica. La lliga està molt igualada, érem a dos punts de la segona posició, amb el campió ja ben lluny. Però sobretot aspiràvem a fer un bon paper en la Champions.
A un jugador que ve de baix com vostè m’imagino que li deu fer il·lusió jugar una competició continental...
Sí, és una gran experiència. De fet, vam jugar el primer partit de la fase de grups i vaig poder marcar dos gols.
Marc Cabestany, entrenador de l’Igualada i el Kolkata la temporada passada, va dir en una entrevista a aquest diari que el futbol a l’Índia ha evolucionat molt...
Hi ha molts entrenadors espanyols, la gent aquí té ganes d’aprendre. Ha vingut aquí gent molt formada i està sent una gran experiència futbolística. Evidentment, també ho està sent cultural.
S’hi viu bé?
És difícil d’explicar. Sortir al carrer és una aventura, amb prou feines vaig de l’hotel al centre comercial perquè és molt difícil fer coses simples, per exemple anar a sopar fora, perquè el menjar és extremament picant, impossible de menjar per als nostres estàndards. De manera que ja va bé perquè estàs centrat en la vida esportiva i no fas gaires excessos [riu].La ciutat és estressant, amb molts de cotxes i de motos, un soroll increïble. Són mons diferents.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)