Més futbol

La UEFA i l’ECA preveuen una Champions a l’agost

Futbol internacional. Esbossen un calendari en què les lligues estatals es tancarien entre el maig i el juliol; després, a partit únic, es disputarien les competicions continentals

A hores d’ara és impossible de traçar un full de ruta que determini la represa del futbol europeu de manera homogènia. Ho impedeix la diferent evolució que la pandèmia de coronavirus té a cada país i, com a conseqüència, les decisions dels diferents governs. Tot i així, la UEFA i l’Associació de Clubs Europeus (ECA) han mantingut diferents trobades amb la idea d’esbossar un calendari que permeti d’acabar les competicions continentals i les estatals. SER Catalunya va avançar ahir que els dos organismes coincideixen a fer concloure la Champions League i l’Europa League durant el mes d’agost. Les eliminatòries que resten es disputarien en una sola seu, a partit únic. En el cas de la màxima competició europea, es reprendria enmig dels vuitens de final, amb alguns equips ja classificats. Caldria jugar, exactament, quatre eliminatòries a partit únic per determinar els quarts. Després, sorteig pur fins a la final. Pel que fa a l’Europa League, el torneig es disputaria de la mateixa manera, però havent de jugar tots els vuitens de final.

Abans d’aquestes dues competicions s’haurien tancat, però, les lligues estatals. L’espanyola, segons la previsió de l’ECA i la UEFA, es resoldria durant el mes juliol. D’altres, com la Bundesliga, ho podrien fer abans. En tot cas, es fa difícil de creure en aquesta possibilitat, tenint en compte que queden per jugar onze jornades de LaLiga (110 partits). Per altra banda, cal no oblidar que el president de la UEFA, Alexander Ceferin, va dir recentment que si les lligues no es reprenen abans de final de juny la temporada s’hauria d’acabar.

En els plans de l’ECA i la UEFA es preveu que, per evitar un rebrot de la Covid-19, tots els partits que resten per a la conclusió del curs 2019/20, els de lliga i els de les competicions continentals, es disputin a porta tancada. Per altra banda, segons aquesta previsió, la temporada 2020/21 començaria en ple mes de setembre, perquè els futbolistes poguessin gaudir de tres setmanes de vacances.

LLIGA ESPANYOLA

Les onze jornades que queden es jugarien al juliol, segons la previsió de la UEFA i l’ECA

PREVISIÓ

Tots els partits que resten per acabar el curs es jugarien a porta tancada
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)