Més futbol

Un final amb ‘play-offs’ d’ascens i sense descensos

Futbol no professional. La federació espanyola proposa a les territorials donar per acabades les competicions. Es respecten les 18 places d’ascens a segona B i les 4 a segona A

“Les competicions s’han d’acabar. Que allò que s’hagi guanyat o allò que s’hagi perdut hagi estat en el terreny de joc.” Luis Rubiales, president de la Federació Espanyola de Futbol (FEF), s’havia cansat de repetir aquest missatge, darrerament. La seva posició, i la de l’ens que encapçala, havia estat clara sobre el que s’havia de fer amb els campionats aturats a causa de la crisi generada pel coronavirus, però ahir aquesta va virar, si més no pel que fa referència al futbol no professional, ja que ara aposta per donar per acabades les competicions. Així ho va anunciar en un comunicat a la tarda, després de reunir-se amb el Consell Superior d’Esports (CSD), en què va explicar que abordarà amb les federacions territorials un “model exprés” per acabar les lligues.

L’esmentada proposta, que afectaria la segona divisió B, la tercera divisió, les competicions d’àmbit estatal del futbol femení i futbol sala, i també totes les competicions estatals juvenils, es duria a terme a través d’un model uniforme a tot arreu que respectaria els ascensos i, excepcionalment, suprimiria els descensos. En aquest sentit, i en clau de segona B i tercera, el pla ideat per la FEF garanteix, això sí, totes les places d’ascens –18 a segona B i 4 a segona A– estipulades des de principi de campanya, i consisteix en un mecanisme d’ascensos mitjançant un sistema de play-off a partit únic i amb la intenció que siguin tots a la mateixa seu. No es va especificar, però, quins serien els criteris per aspirar a l’ascens i disputar aquest play-off; sí que es respectarien els disputats durant tota la temporada o se n’afegirien de nous.

Tot plegat dibuixaria un escenari amb més equips en els campionats i per exemple la segona B passaria de 80 a 98 conjunts, una situació que, segons la FEF, s’aniria regulant en les pròximes temporades perquè en tres o quatre cursos estigués reestructurat. Finalment, pel que fa a les categories inferiors, l’ens presidit per Rubiales va indicar que estudia la manera de resoldre les competicions.

Es jugarien eliminatòries a partit únic i en una mateixa seu

EL SISTEMA

No s’han especificat els criteris que decidiran qui jugarà el ‘play-off’
S’estudia la manera de resoldre les competicions

Els clubs no pensen a prorrogar els contractes

Reunits ahir els 42 clubs de primera i segona divisió A que formen la Lliga de Futbol Professional (LaLiga), aquests van arribar a la conclusió que no veuen necessari entrar a negociar amb els futbolistes la pròrroga dels contractes que acaben el 30 de juny. I és que, si el futbol s’acaba reprenent pròximament, la competició s’allargarà ben segur més enllà d’aquesta data, però en aquest sentit els clubs argumenten que si es juga al juliol és perquè la temporada continua vigent i no s’ha acabat. Entenen que els contractes són per campanya i que si es competeix més enllà del 30 de juny és perquè aquesta s’ha ampliat. El mateix interpreten per a entrenadors i futbolistes cedits. L’altre part implicada, l’associació de jugadors (AFE) es pronunciarà al respecte del tema pròximament.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)