Més futbol

Robert Martínez: “Fes el que l’equip necessita”

Barça. Videoconferència del seleccionador de Bèlgica per als més de 200 tècnics del futbol formatiu blaugrana

Robert Martínez, seleccionador de Bèlgica, ha impartit una videoconferència als tècnics del futbol formatiu del FC Barcelona, organitzada i moderada per l’Àrea de Metodologia del club blaugrana, sota el títol ‘Identitat del joc. Com es crea i quin espai pot deixar el comportament naturalitzat del jugador’. Més de 200 professioals del futbol formatiu del Barça han gaudit de l’experiència del tècnic de Balaguer.

“No facis el que jo et dic, fes el que l’equip necessita que facis per tenir èxit. Vull jugadors que sempre aportin coses a la meva idea de joc.” A partir d’aquesta premissa, Martínez construeix un discurs en el qual també repassa la seva trajectòria a les banquetes, que es va iniciar al Wigan Athletic, va continuar a l’Everton i, des del 2016, es desenvolupa a la selecció belga. Segons ha explicat, l’èxit del futbol a Bèlgica, que ara mateix és la selecció número u al món, es deu a què durant els últims 12 anys en aquell país s’ha seguit un pla de formació de joves talents que ha provocat la irrupció d’una generació de futbolistes extraordinària, de la qual formen part Kevin de Bruyne, Eden Hazard, Dries Mertens i Moussa Dembélé. “Hem entès que tots hem de parlar un mateix idioma. Tots entenem el futbol d’una mateixa manera en una selecció mestissa que combina la força dels jugadors d’origen africà, la tècnica dels jugadors francòfons i la qualitat i la capacitat defensiva dels flamencs”, ha manifestat.

Martínez no es considera un líder, si no un decision maker. “Sóc la persona que pren la decisió final després de tenir tots els elements de judici. I sóc, a més, un tècnic al que li agrada millorar la qualitat excepcional que tenen els seu jugadors. És a dir, si tinc un jugador que té un bon un contra un, la meva feina és la d’ajudar-lo a millorar la seva efectivitat i, sobretot, el moment i on s’ha de jugar aquest un contra un. Si ell millora, ho fa tot l’equip”, apunta. Quant la seva idea de joc, ho té molt clar: “El meu estil és el de Johan Cruyff, el de tenir la pilota. Però sóc conscient que un entrenador ha d’adaptar aquesta idea al tipus de futbolistes que té”, ha explicat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)