Més futbol

Presó per a nou dels onze acusats del ‘cas Osasuna’

Tribunals. Entre els condemnats, a més de l’expresident osasunista, Miguel Archanco, hi ha els futbolistes Antonio Amaya i Xavi Torres

La secció segona de l’Audiència Provincial de Navarra ha notificat la sentència de l’anomenat “cas Osasuna”, que imposa penes de presó per a nou dels onze acusats. Es tracta de la primera sentència de condemna sobre corrupció esportiva dictada a Espanya i ha estat publicada menys de dos mesos després que va acabar, a l’Audiència Provincial de Navarra, el judici per suposat tripijoc de partits.

La sentència, que pot ser recorreguda davant el Tribunal Suprem, condemna, per unanimitat, a l’exgerent del club Àngel Vizcay, l’expresident Miguel Archanco, els exdirectius Juan Antonio Pascual i Jesús Peralta, l’extresorer Sancho Bandrés, els agents immobiliaris Cristina València i Albert Nolla, i els exjugadors del Betis Antonio Amaya i Xavi Torres. Absol, en canvi, l’exdirector de la Fundació Osasuna, Diego Maquirriain, i a l’exjugador català del Betis Jordi Figueras.

Les penes imposades per delictes d’apropiació indeguda, falsedat en document mercantil, falsedat comptable i corrupció esportiva oscil·len entre el total de 8 anys i 8 mesos de presó que s’imposen Vizcay i els nou mesos de presó imposats a València i Nolla.

Per a l’Audiència, ha quedat provat que els condemnats, membres en aquella època de la directiva de l’Osasuna, van acordar primar dos exjugadors del Betis -Amaya i Torres- amb 650.000 euros per incentivar la seva victòria davant el Valladolid en la jornada 37 de la temporada 2013/2014 i per deixar-se guanyar al partit de Pamplona en la jornada 38.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)