Més futbol

DANI TORIBIO

JUGADOR DEL RACING DE SANTANDER

“Parlar de futbol ara em sembla una vergonya”

“És una bestiesa fer un test als jugadors, que ara mateix no són imprescindibles. No hem de ser la prioritat, sinó els que estan a primera línia de la batalla”

“Ara mateix no seria possible; hi ha un risc molt elevat”

Nosaltres volem jugar, tots els jugadors ho volen. Jo vull jugar, vull sortir de casa, però s’ha d’assegurar bé

Dani Toribio (Girona, 1988) és un dels integrants de la plantilla del Racing de Santander, equip que milita a segona divisió A, i que, juntament amb els seus companys, aquesta setmana van emetre un comunicat en què van explicar que no els sembla apropiat sotmetre’s al test de la Covid-19 “quan no n’hi ha prou per a les persones que treballen a primera línia”.

Com està passant la situació?
Vaig decidir no anar a Girona a veure la família, per cautela i perquè no passés res em vaig quedar aquí. Hi ha dies millors i n’hi ha de pitjors... És una mica complicat a vegades però bé, es va suportant.
Amb l’equip han fet un comunicat darrerament.
Els jugadors vam creure oportú manifestar que no era el moment de fer tests quan hi ha persones que ho necessiten més. No pas perquè no vulguem jugar, ni perquè anem últims. Creiem que ara mateix això seria una ximpleria perquè hi ha persones que ho necessiten molt més, gent que està morint sense que els hagin pogut fer el test. No és la millor opció. Per això, com a grup, com a persones humanes, vam decidir expressar que no hem de ser la prioritat nosaltres, sinó els que estan a primera línia.
A la plantilla tothom hi va estar d’acord?
Sí. I crec que tothom hi ha d’estar d’acord sigui quina sigui la posició a la classificació. És un tema humà, no de futbol. Penso que la vida ara mateix és més important que un simple test.
Hi ha veus que afirmen que la seva actitud pot ser interessada perquè van cuers. Què els diu?
En aquest món hi ha moltes opinions però si llegeixen bé el comunicat veuran que el primer que volem nosaltres és jugar. Això és el primer. I també que acceptem qualsevol decisió, no hi ha cap problema. Nosaltres simplement diem que és una bestiesa fer un test als jugadors, que ara mateix no són imprescindibles. Els imprescindibles són els que estan a primera línia de batalla. Només volem destacar això i crec que el 90% ho ha entès. Però tothom té la seva opinió, és normal.
Què hi diu el club?
No volem involucrar el club perquè els clubs són institucions molt grans. El que volem és com a jugadors, com a persones, a nivell intern, a nivell personal, donar la nostra opinió. Nosaltres no podem focalitzar en el club, però segur que ens donaria suport.
Si Sanitat dona llum verda sí que els faran.
És clar, evidentment. Sabem les pèrdues econòmiques que comporta tot això, sabem el que suposa per a la gent poder mirar futbol, una cosa diferent, en som conscients, però no podem assumir el risc. Jo personalment tinc persones que han marxat a l’altre costat, ho estic vivint. Per això quan llegeixo un jugador destacat que diu “podem assumir el risc”, em pregunto: com, que podem assumir el risc? Què vols, jugar i assumir un risc? Jo crec que no és el més encertat. Ara, si Sanitat diu que sí, doncs no hi ha cap problema, si el que volem nosaltres és jugar. Tots els jugadors ho volen, jo vull jugar, vull estar tot el dia fora de casa, però s’ha d’assegurar bé perquè és una situació complicada.
Com el veu el tema de tornar i de la seguretat?
Ara mateix no està del tot controlat. Seria una vergonya jugar ara, no seria possible. És un risc molt elevat. Mira, parlar de futbol ara mateix, a mi, em sembla una vergonya. És la meva opinió amb tot el que està passant.
I ara què fan? Quin és el pla?
Continuar amb els entrenaments a casa. Ens entrenem matí i tarda, ens connectem tots junts, ens entrenem i passem els dies com podem. La situació no ens permet fer res més. Tinc material del club, a qui agraeixo que me’l portés, amb el qual puc entrenar-me. Estem a l’expectativa i mentre esperem fem tot allò que es pot fer.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)