1a divisió

Pendents dels tests

Tot i que el govern espanyol va autoritzar dimarts els clubs a tornar el dia 4 de maig als entrenaments individuals, el retorn s’ajorna i no es farà fins que no s’hagin dut a terme els famosos tests, previstos entre els dies 5 i 7

Els futbolistes de primera i segona divisió no tornaran a cordar-se les botes aquest dilluns, dia 4 de maig, com s’havia dit en les darreres hores. Tot i que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, va anunciar públicament dimarts a la nit que l’Estat donava la seva conformitat a tots els clubs per tornar als entrenaments individuals, sembla que aquest retorn a l’activitat s’ajornarà encara alguns dies més. Les últimes informacions parlen ara d’una nova demora superior a 72 hores, cosa que ens traslladaria a una nova data en el calendari cap a finals de la setmana vinent. Els clubs i LaLiga tenen el vistiplau del govern espanyol, però l’AFE insisteix que calen garanties totals i concretes per part de Sanitat. En aquest sentit, avui, dijous, hi ha convocada una reunió important entre LaLiga, el sindicat de futbolistes, la federació espanyola de futbol i el Consell Superior d’Esports (CSD) per mirar de posar llum una vegada per totes a l’assumpte.

En la reunió telemàtica mantinguda ahir al matí, l’AFE va transmetre a LaLiga la necessitat d’establir un pla de riscos laborals per tal d’abordar el retorn del futbol professional. Dies enrere el sindicat de futbolistes havia enviat ja una carta al ministre de sanitat, Salvador Illa, i a la presidenta del CSD, Irene Lozano, per sol·licitar garanties per escrit. L’AFE recorda que tots els futbolistes tenen el dret de tenir garantides la seguretat i la salut en el treball. L’AFE també demana que abans del retorn a la feina es practiquin els famosos tests PCR per detectar si algun futbolista resulta positiu en Covid-19. LaLiga va comprar els tests fa setmanes però Sanitat dies enrere va avisar que no es podien fer de forma indiscriminada a tots els futbolistes. Ara, de nou, tots pendents de Sanitat i dels tests per desblocar la situació. No es començaran els entrenaments sense haver sotmès primer als tests tots els jugadors. Fonts de diferents clubs de primera i segona divisió consultades per L’Esportiu asseguren que aquests tests es practicarien entre el dimarts dia 5 de maig i el dijous dia 7.

Quan els futbolistes tornin als entrenaments un cop Sanitat haurà donat el seu OK, aquests hauran de treballar separadament de forma individual i fins i tot podria donar-se el cas que es dutxin als seus domicilis. Es vol evitar qualsevol mena de contacte dins el vestidor.

Javier Tebas va parlar ahir al vespre amb els 42 clubs de primera i segona divisió i els va comunicar les darreres novetats sobre l’anhelat retorn. Per la seva banda, Diego Ribas, secretari general d’AFE, en declaracions a Catalunya Ràdio, va mantenir el discurs defensat pel sindicat en els darrers dies: “Esperarem a la reunió de demà [avui pel lector] amb el CSD. Han de presentar-nos el protocol del retorn validat per Sanitat.” “Nosaltres sempre hem remat a favor de jugar, però no a qualsevol preu. Sempre hem dit que el retorn havia de fer-se amb la total conformitat de Sanitat”.

POSICIÓ FERMA

L’AFE continua exigint màximes garanties. Primer, els tests, després, el retorn

AVUI, REUNIÓ

LaLiga, l’AFE, la FEF i el CSD es reuniran avui per parlar de nou sobre l’assumpte

Contraproposta per la Ligue 1

A França alguns refusen de donar per perduda la temporada a la Ligue 1. És el cas de Jean-Michel Aulas, president de l’Olympique de Lió. Després que el govern francès hagi decidit en les últimes hores tirar pel dret i suspendre la lliga, Aulas va contraatacar ahir amb una proposta: demana fer un play-off per determinar el campió de lliga, els ascensos i els descensos i també per decidir les places europees. La proposta consta de tres fases. Avui la lliga francesa es reuneix i no sembla que la iniciativa d’Aulas hagi de prosperar.

Vincenzo Spadafora, pessimista amb la Serie A

A Itàlia la situació futbolística encara és més tensa. El ministre d’Esports del govern italià, Vincenzo Spadafora, en una entrevista concedida al programa Omnibus, del canal italià La7, va tornar a deixar clar ahir quina és la seva posició. Ell és més partidari de la via francesa que de la via espanyola: “Sempre he dit que el retorn als entrenaments no era sinònim que el campionat acabés tornant. Alguns diuen que no volen incertesa, però l’alternativa és fer com França i suspendre la lliga. Veig el camí del retorn a la lliga cada vegada més lluny.” “Esperarem les avaluacions del comitè científic i tècnic sobre el protocol i després veurem. Jo no tinc prejudicis, es prendrà la millor decisió pel bé de tots, però ho veig complicat.” “En els pròxims dies hi haurà una nova reunió de la Serie A i no em sorprendria que fossin els mateixos presidents de la Serie A qui ens demanin la suspensió del campionat.”

A Itàlia, a partir del dia 4 de maig es tornarà als entrenaments per part d’alguns esportistes només en alguns esports individuals, però no serà el cas del futbol.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)