Més futbol

Desestimada la demanda d’igualtat de sous amb els homes de la selecció femenina USA

Futbol internacional. Les futbolistes han anunciat que recorreran la sentència

Un jutge federal Gary Klausner, de la Cort del districte central de Califòrnia, a Los Angeles, ha desestimat la demanda de les futbolistes de la selecció femenina dels Estats Units contra la federació d’aquell país, en la qual reclamaven rebre els mateixos guanys que els seus companys de l’equip masculí. La resolució, de 32 pàgines, falla a favor de la Federació nord-americana (US Soccer).

Les futbolistes, campiones del món, van iniciar fa un any una guerra judicial en la qual ara han perdut una important batalla. Liderades per Alex Morgan, el març de 2019 van presentar una demanda, al·legant que no es va respectar l’acord col·lectiu assolit i que l’equip masculí dels Estats Units va cobrar més que elles. En total, les futbolistes nord-americanes reclamaven més de 66 milions de dòlars en danys.

La seva portaveu, Molly Levinson, ha manifestat que la sentència les ha deixat “decebudes” i ha anunciat noves mesures. “Confiem en el nostre cas i estem ferms en el nostre compromís d’assegurar que les nenes i dones no seran menys valorades pel seu gènere. Hem après que hi ha molts obstacles per al canvi. Sabem que es necessita valentia i coratge i perseverança per afrontar-les. Apel·larem i seguirem endavant”, va manifestar Levinson en un breu comunicat.

El jutge, això sí, ha permès que algunes de les diferències entre homes i dones en la selecció USA, en qüestions com vols, allotjaments d’hotel i serveis mèdics, puguin ser revisades el proper 16 de juny per un tribunal de Los Angeles.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)