1a divisió

Tebas diu que les probabilitats de contagi en un partit són gairebé “nul·les”

Covid-19. El president de LaLiga es referma en el protocol i en un estudi que diu que els futbolistes no estan a menys d’un metre entre ells en un partit de futbol durant més de 67 segons

El president de LaLiga, Javier Tebas, té coll avall que la tornada del futbol serà durant el mes de juny. En una entrevista a Movistar, el cap del patronal del futbol professional s’ha mostrat convençut que no hi haurà positius en el futbol espanyol quan es reprenguin les competicions. “Les possibilitats de contagi en un partit de futbol són gairebé nul·les. Primer, perquè fem un control exhaustiu amb tests que tenen un marge d’error d’un 5% i segon perquè no entrarà ningú al terreny de joc que pugui contagiar a algú altre”, ha dit. A més, Tebas afirma que presentarà un estudi en el qual es demostra que en un camp de futbol és “gairebé impossible” que es produeixin contagis. “Un estudi d’una universitat danesa i un altre del govern alemany diuen que la quantitat de temps que el jugador que es passa més temps a prop d’un altre és 67 segons. I gairebé mai és cara a cara”.

Tebas, a més, ha revelat que entre els més de 2.500 tests al personal imprescindible dels equips que s’han fet durant aquesta setmana només s’han detectat vuit positius (cinc d’ells, futbolistes) i tots ells asimptomàtics i en la fase final de la malaltia. “Són xifres que ens fan ser optimistes no només per la indústria si no també per la societat”, ha indicat.

A més, la intenció de la patronal és la de començar el 12 de juny tot i que, segons ha reconegut, tot plegat dependrà de moltes circumstàncies i seran les autoritats sanitàries qui ho determinin. “Sigui quina sigui la data, la nostra intenció és que la primera i la segona divisió comencin a la vegada”, ha dit. La segona A, però, podria acabar la seva fase d'ascens a primera ben entrat l'agost. Igualment també ha apuntat que relaxarà el llarg període de concentració que tenia previst per als equips, justament per les bones dades dels tests PCR.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)