1a divisió

Cert optimisme per jugar el 12 de juny

Javier Tebas voldria que la competició tornés en aquesta data, però l’última paraula la tindran les autoritats sanitàries i l’evolució de la pandèmia

S’han fet 2.500 tests i hi ha vuit positius, però només cinc són futbolistes

El futbol cada cop està més a prop de tornar. Almenys això és el que pensa el president de LaLiga, Javier Tebas, que s’ha mostrat optimista sobre la possibilitat de reiniciar la competició el proper 12 de juny, en una entrevista a Movistar. El dirigent porta temps treballant i invertint les seves energies perquè aquest retorn es produeixi aquest mes de juny i com més aviat millor. Va posar aquesta data sobre la taula però va insistir que dependria de les autoritats sanitàries i de com evolucioni la pandèmia, però està convençut que s’ha fet bé la feina. “Dependrà dels possibles repunts i que es compleixin les normes. El virus segueix sent aquí. Si es pot el 12 de juny, millor”, va insistir.

Tebas assegura que no s’estan precipitant en el retorn. “Al final qui ens haurà d’autoritzar són les autoritats sanitàries. Ells expliquen què es pot fer. En les fases de desescalada ja van establir les fases de l’esport professional i nosaltres complim el que diu el govern. Nosaltres no ens precipitem, no som els que decidim les fases.” El president de LaLiga està convençut que el risc durant la disputa dels partits serà mínim perquè el futbol és un esport on la transmissió no és fàcil. “El virus es transmet per la saliva. El risc serà pràcticament nul en un partit perquè es practicaran uns tests el percentatge d’error dels quals és d’un 5%. Hi ha un informe que diu els jugadors passen cara a cara de mitjana no més de 67 segons en un partit. El risc seria si estiguessin uns 15 minuts”, assegura. Creu que si es compleixen totes les normes sanitàries no tindran problemes.

Tebas va explicar que la lliga de primera divisió i la de la segona començaran al mateix temps i que hi haurà cada dia futbol durant 35 dies. Pel que fa a la segona divisió, va comentar que es disputaran les fases d’ascens aprofitant les dates en què es juguen les competicions europees. El dirigent també va confirmar que no es farien les concentracions tan llargues, un dels punts que no havia agradat gens als futbolistes, que s’hi van mostrar radicalment en contra. En aquest aspecte, estan observant el que fan a la Bundesliga. “Jo puc anunciar que la concentració que teníem prevista, arran dels resultats dels tests, la del dia 18, no serà obligatòria i la retardarem una setmana. Arran d’aquests resultats, solament 5 positius, no creiem necessàries aquestes concentracions. Era per seguretat.”

Tebas va explicar que ara estan dissenyant els protocols dels viatges, que no seran sempre el mateix dia, i també com fer més atractiu el futbol sense públic, perquè els partits seran a porta tancada. “Estem treballant en aquests protocols dels viatges. També ho fem contra aquesta soledat del ciment i de l’eco. Estem fent unes proves virtuals i de so. Estem mirant fins i tot temes d’interactuació durant els partits. Ara, fins i tot, podem oferir un altre tipus d’imatges. Sense aficionats al camp, intentarem aprofitar per fer coses interessants en les retransmissions”, va assenyalar.

Satisfet amb les xifres

Tebas està satisfet de la xifra de positius que han tingut després de les primeres proves. N’esperava 25 o 30 i en són 8, però només 5 de jugadors. I han fet 2.500 tests. I un 16 per cent té anticossos. Tebas es va felicitar per l’actitud dels futbolistes i la seva responsabilitat i no considera que cap d’ells se salti els protocols de seguretat. Per si de cas, va explicar que tots ells tenen una documentació amb el que poden fer, així que no espera que hi hagi infectats un cop torni el futbol.

RESPONSABLES

Tebas assegura que no s’estan precipitant i que han complert totes les normes

CONFIAT

Assegura que en els partits és on hi haurà menys risc de contacte per la Covid-19

NOVETATS

Hi haurà menys concentracions i canvis en les retransmissions dels partits
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)