Internacional

La UEFA estudia una ‘taxa de luxe’, segons Ceferin

Futbol internacional. En una entrevista amb ‘The Guardian’, el president de l’organisme continental reconeix que, tot i que no serà imminent, hi ha idees per modificar el ‘fair play’ financer

El president de la UEFA, Alexander Ceferin ha concedit una entrevista a The Guardian en la qual, preguntat per la possibilitat de modificar les regles del ‘fair play’ financer, ha anunciat que estudien fer una taxa de luxe per què hi hagi “equilibri competitiu” en el futbol europeu. Aquestes són algunes de les seves respostes:

La pandèmia de coronavirus farà canviar el futbol?: “No crec que res hagi de canviar per sempre. És una nova experiència i, quan passi aquest virus, tornarem a la normalitat. El futbol no va canviar després de la primera o la segona Guerra Mundial i ara no canviarà pel virus. Per què no pensar que el món serà millor després de virus? Per què no pensar que serem més llestos o que, finalment, entendrem el fràgils que som, o el desprotegits que estem amb la natura?.”

Què opina sobre el Mundial de clubs de 24 equips?: “El van presentar com si una fundació anés a comprar la competició i com si aquesta competició hagués de ser venuda. No teníem més informació que aquesta i, fins i tot, ara no tenim molta informació. Però, pel que sé, la fundació ja no hi és i, per ser sincers, no sé en quina direcció anava la idea. Ni tan sols sé quan es jugaria, i és una cosa del que preocupar-se.”

La UEFA Europa Conference League: “Sí, és clar que ho farem. Al 2021? No, l’ajornarem.”

Els clubs han de sancionats si no compleixen el joc net financer?: “Si no segueixen les regles, sempre seran sancionats. Per descomptat que estem pensant sobre com millorar aquestes regles i, si és necessari, com adaptar-nos als nous temps. Això no passarà aviat, però estem pensant a fer alguna cosa més per tenir un equilibri competitiu. Estem considerant si és possible un tipus de ’taxa de luxe’. Hi ha moltes idees.”

Què passarà amb la sanció al City?: “La decisió va ser presa i ara el cas està en el Tribunal d’Arbitratge Esportiu, que és el que decidirà. Això és tot el que puc dir, per dues raons. La primera és que els organismes independents van prendre la decisió, no jo. I la segona és que, realment, no sé prou sobre el cas i no m’agrada la gent que parla sobre assumptes dels quals no està ben informada.”

La igualtat salarial en el futbol femení?: “És la pregunta del milió de dòlars, més que quan es disputarà l’Eurocopa. És difícil, perquè hi ha una gran diferència entre els ingressos que generen els homes i els que generen les dones. La UEFA està invertint molt en el futbol femení i estem contents.”

Giannni Infantino va dir que el coronavirus proporciona una oportunitat de reorganitzar i reduir la quantitat de partits. Està d’acord?: “No ho sé. Vaig intentar entendre el que volia dir, però segur que és estrany que d’una banda diguis que vols reduir el futbol i que d’altra proposis una nova competició anomenada Copa Mundial de Clubs”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)