1a divisió

Tebas fixa el retorn per l’11-J i critica l’actitud de Banega, De Jong, Ocampos i Vázquez

Futbol. El president de LaLiga anuncia el Sevilla-Betis per al dijous 11 de juny, frena els entrenaments col·lectius totals set dies més i hi haurà sanció per als sevillistes

Luuk de Jong, Éver Banega, Franco El Mudo Vázquez i Lucas Ocampos, en el punt de mira. Els quatre futbolistes del Sevilla s’han saltat la normativa de la desescalada que marca el govern espanyol i també LaLiga en el seu protocol i s’exposen ara a una dura sanció disciplinària.

Tots quatre van ser presents dissabte en una barbacoa de més de deu persones amb les seves dones i altres amics, sense respectar les distàncies de seguretat ni fent ús de mascaretes ni guants, quan la província de Sevilla es trobava aquest cap de setmana encara en fase 1 i per tant quedaven prohibides les reunions superiors a la desena de persones. La parella de Banega va publicar ahir, diumenge, les fotografies a les xarxes socials i ràpidament es van fer virals. Les fotografies van ser esborrades poca estona després i Banega, Ocampos, Vázquez i De Jong van demanar perdó a través dels seus perfils d’Instagram. “Vull demanar disculpes i admetre que ens hem equivocat, perjudicant la imatge del club. Demanem perdó al club, als companys i al cos tècnic i a la societat en general. Garantim que hem après i que no tornarà a repetir-se una acció com aquesta”, escrivia Ocampos. En la mateixa direcció va anar el missatge publicat per De Jong: “Vull demanar perdó a tots aquells que s’hagin sentit ofesos. No tornarà a repetir-se. Desitgem que torni la competició. Volem tornar a jugar.”

L’acte d’irresponsabilitat dels quatre jugadors del Sevilla tindrà conseqüències. Ho va deixar clar el president de LaLiga, Javier Tebas, en una entrevista feta ahir a la nit al programa El Partidazo, a #Vamos. Tebas no va entrar en detalls, però va aprofitar per advertir que actuacions com aquestes posen en risc el retorn de la competició i que no es poden permetre: “LaLiga sempre pren mesures de precaució i també mesures disciplinàries, però no les faré públiques aquí. Els jugadors han demanat perdó i almenys això és positiu. Però són actituds inadmissibles i vull aprofitar per fer una crida a la responsabilitat social. Hem de ser molt curosos i responsables amb les coses que fem en el nostre entorn. Dins les ciutats esportives el control és estricte, però no ens podem relaxar tampoc en el nostre àmbit personal i la normativa cal complir-la.”

LaLiga també va emetre un comunicat oficial lamentant els fets protagonitzats pels jugadors del Sevilla i va demanar seny a tots els professionals.

Derbi sevillà el dijous 11

Javier Tebas també va informar ahir a la nit de les últimes novetats respecte al retorn del futbol. En aquest sentit, el president de LaLiga va anunciar que ara mateix s’està treballant perquè la competició torni de manera oficial el dia 11 de juny, un dijous. Curiosament ho faria amb protagonisme del club en el qual militen Banega, Ocampos, De Jong i Vázquez. El derbi andalús Sevilla-Betis (22 h) obrirà el foc. “La lliga està previst que torni el cap de setmana del 13-14 de juny, però inclús podria tornar el futbol a partir del dijous dia 11. Hem de tenir primer ben clar el camí de cada canvi de fase de la desescalada. Dependrà també dels entrenaments. Estem parlant també amb els operadors audiovisuals i ho hem de tenir tot lligat”, explicava Tebas, que va admetre que l’anunci de Pedro Sánchez fet dissabte el va agafar una mica a contrapeu perquè no estava pactat. Tebas també va advertir que “serà impossible que tots els mitjans de comunicació puguin estar presents als estadis”: “Hem de vetllar per la màxima seguretat sanitària”, va recordar.

Pel que fa als entrenaments, a partir d’avui es permet als clubs de la lliga professional entrenar-se ja en grups de 14 futbolistes, però els entrenaments col·lectius totals encara hauran d’esperar almenys una setmana més. Arribar a l’inici de la competició havent fet almenys dues setmanes d’entrenaments grupals totals és un dels requisits dels clubs, però Tebas advertia ahir que “no es poden accelerar les coses”.

NOVA DATA OFICIAL

11
de juny.
La lliga tornarà aquell dijous i ho farà amb el derbi andalús Sevilla-Betis (22 h).

SESSIONS

Els entrenaments col·lectius totals hauran d’esperar 7 dies. Avui, grups de 14 jugadors
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)