1a divisió

Sanitat obre l’aixeta

Futbol. Tots els equips de primera i segona divisió podran iniciar els entrenaments col·lectius a partir de demà; la mesura no tindrà en compte els territoris ni en quina fase es troben

El Ministeri de Sanitat ha donat llum verda i els 42 clubs de primera i segona divisió podran iniciar els entrenaments col·lectius a partir de demà. L’ordre ministerial elimina el límit de 14 persones que imperava fins ara. Un canvi de ritme que accelerà el retorn de la competició. Per tant, si no hi ha cap contratemps, la lliga tornarà a partir del pròxim 11 de juny amb el derbi entre el Sevilla i el Betis. Així ho recull l’ordre ministerial relativa a aquesta qüestió i publicada ahir al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE). Els clubs de lligues professionals podran des del dilluns 1 de juny realitzar entrenaments totals o precompetició, independentment de la fase en què es trobin. Aquest és un punt clau que preocupava molts equips i ha creat un greuge competitiu. Depenent de la zona de la Península i de la fase de desconfinament en què es trobaven s’ha pogut fer més entrenaments grupals que altres equips. En les darreres setmanes això ha afectat especialment els equips catalans i madrilenys, les zones amb especial taxa de contagi de la pandèmia i que estan experimentant una desescalada més lenta i continuen en la fase 1. Ara aquest greuge respecte als altres equips s’ha diluït i, des de dilluns, molts entrenadors ja podran entrenar amb tot el grup tot respectant les mesures de protecció a l’entrada i la sortida dels recintes esportius, així com la realització d’una neteja i desinfecció periòdica de les instal·lacions i de tot el material utilitzat pels esportistes en finalitzar cada torn d’entrenament i a la finalització de la jornada.

“Hi ha companys a qui encara no he vist en tres setmanes d’entrenament”, explicava dimecres el central de l’Espanyol Bernardo Espinosa. I és que els tècnics del Barça, l’Espanyol i el Girona han hagut de recórrer a solucions imaginatives per driblar aquesta compartimentació de la plantilla. Els aspectes tàctics grupals es treballaran des de dilluns. Està previst que aquests dies els equips de tornin a sotmetre’s als test PCR i els controls serològics per poder passar de fase d’entrenament sense cap problema. A més, es podrà utilitzar els vestidors i realitzar reunions tècniques de treball amb un màxim de quinze participants, incloent-hi el tècnic però mantenint la distància de seguretat i fer ús de les mesures de protecció necessàries. Tot i això, continua havent-hi restriccions. Els entrenaments es desenvoluparan, sempre que sigui possible per torns, evitant superar el cinquanta per cent de la capacitat de la instal·lació per als esportistes i podrà assistir a les sessions d’entrenament el personal tècnic necessari per al desenvolupament d’aquestes, així com personal de suport imprescindible.

LaLiga, feliç.

LaLiga no podia amagar la seva felicitat per l’aixecament de l’última gran restricció per a la normalització dels entrenaments dels equips de futbol. “L’inici de les sessions col·lectives suposa un pas més en l’estricte Protocol d’Entrenaments elaborat per LaLiga en coordinació amb el CSD, que ha comptat amb quatre fases molt diferenciades”, explicava la nota de la patronal que afegia: “La quarta fase, que arrenca dilluns que ve, suposa l’últim pas en aquest Protocol que portarà als clubs a arrencar la competició l’11 de juny”, certificava l’organisme presidit per Javier Tebas. En aquest sentit, LaLiga té clar que el retorn és pràcticament un fet. “previsiblement i sempre en funció de l’evolució de la pandèmia, el cap de setmana del 18 i 19 de juliol.

CANVI DE RITME

Aquest pas deixa encara més clar que el retorn de la lliga es produirà l’11 de juny

La lliga, més a prop del retorn

Aquest nou pas deixa encara més clar que el retorn de la lliga es produirà l’11 de juny. Tot i això, el Ministeri prefereix mantenir la cautela i vol anar pas a pas. L’article 41 autoritza la represa de la competició “sempre que l’evolució de la situació sanitària ho permeti”. El cas a seguir és el de la Bundesliga, on la competició s’ha reprès sense públic i a porta tancada i es permet l’entrada de mitjans de comunicació per a la retransmissió de la competició –en referència als mitjans de televisió per a la difusió del partit–. De moment, els periodistes d’altres modalitats tenen prohibit l’accés per mesures sanitàries com també continuarà prohibida l’entrada per veure entrenaments dels equips i assistir a les rodes de premsa, que seguiran sent virtuals o enregistrades.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)