Internacional

Genètica aplicada

De físic i valors propers als del seu pare, Lilian, Marcus Thuram està sent una de les revelacions de la Bundesliga en el seu primer any

A diferència del seu progenitor, el jugador del Mönchengladbach aplica la seva potència en els últims metres, on està desenvolupant un gran instint

Aprofitant una imatge que ha fet la volta al món, la de Marcus Thuram (Parma, Itàlia, 1997) amb el genoll clavat a terra demanant justícia per a George Floyd, Hernán Crespo va compartir a les xarxes el record del flamant davanter del Borussia Mönchengladbach passejant per les instal·lacions del Parma amb el seu pare, Lilian. Unes primeres passes que van tenir lloc en les interioritats d’un equip que el pare de Marcus compartia amb el mateix Crespo, amb Fabio Cannavaro, Faustino Asprilla o Gigi Buffon.

Una vida impregnada de futbol que avui escriu la seva pròpia història. I ho fa al costat de la del seu pare, però amb un enfocament molt propi. Internacional sub-21 amb la selecció francesa, Marcus ha heretat de Lilian un físic portentós i ha après una consciència social que va exhibir diumenge al Borussia Park. Futbolísticament, però, està desenvolupant un instint golejador que el seu progenitor només va exhibir en una ocasió, quan va marcar un doblet contra Croàcia per donar a França la classificació per a la final del mundial del 1998. I és que en 19 temporades com a professional, Lilian només va ser capaç de marcar nou gols, mentre que en tan sols tres anys a primera divisió el seu fill gran ja en suma 22.

Fitxat l’estiu passat pel Mönchengladbach a canvi de nou milions d’euros del Guingamp, Marcus Thuram està experimentant, a més, una transformació futbolística que l’està duent de ser un extrem que vivia essencialment de la potència en el futbol francès a un atacant més transversal, que ocupa tot el front d’atac i que està millorant en la presa de decisions en els metres finals, una progressió que du el segell d’un entrenador, Marco Rose, que ja havia acreditat al Salzburg la seva capacitat per fer créixer jugadors joves. “És un entrenador pel qual val la pena lluitar. Parla molt amb tu, t’ensenya vídeos, t’ensenya”, ha remarcat Thuram, que des que ha tornat el futbol a la Bundesliga acumula ja quatre gols en els quatre partits que ha disputat, fet que eleva les seves estadístiques a deu gols i vuit assistències en la seva primera temporada en una competició nova com és la Bundesliga però que encaixa a la perfecció amb la seva naturalesa física i futbolística.

Alassane Pléa, dobles dígits

Thuram ha congeniat de forma especial amb el seu compatriota Pléa, que és un dels pocs davanters a Europa que sumen dobles dígits (deu gols i deu assistències). Junts, són un dels grans pals de paller d’un històric com el Mönchengladbach que somia amb la Champions.

Kephren, mig centre a Niça
Un altre dels fills de Lilian Thuram, Kephren (19 anys), està començant a tenir protagonisme al Niça (ha jugat 14 partits de Ligue 1), sota les ordres de Patrick Vieira, excompany de Thuram a la selecció francesa
10
gols
ha marcat Marcus Thuram en la seva primera experiència al futbol alemany.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)