1a divisió

Aïllament, desinfecció i Mediacoach, l’ABC de Tebas

Futbol. LaLiga ha elaborat el document definitiu de les pautes a seguir en cas d’un positiu per Covid-19; l’ús del programari Mediacoach permetrà enregistrar tots els contactes d’un infectat que hagi jugat un partit

Javier Tebas treballa per arribar al dia 11 de juny amb tot lligat i ben lligat. El president de LaLiga no vol deixar res a l’atzar. Després que diumenge es fessin públics els horaris de les dues primeres jornades de la primera i segona divisió, ahir va fer-se públic el document definitiu del protocol a seguir si es detecta un cas positiu en coronavirus en algun dels equips de futbol professional un cop el futbol hagi tornat.

El document, en aquest apartat, consta de sis punts. Primer es recorda que tots els futbolistes seran sotmesos als tests per a la detecció de la Covid-19 abans de cada partit, entre 24 i 48 hores abans. Si en aquests controls es detecta un positiu, en primer lloc es procedirà a l’aïllament del futbolista o el membre de l’equip tècnic al seu domicili i se li farà el seguiment corresponent i les proves oportunes. A partir d’aquí, LaLiga supervisarà un exhaustiu treball de desinfecció de totes les instal·lacions on aquesta persona hagi estat, ja sigui el terreny de joc, els vestidors, etc. L’altre pas important serà fer una anàlisi minuciosa de tots els seus contactes. S’analitzarà tot el grup i les persones del seu entorn pròxim, i en el cas que el jugador hagi arribat a disputar un partit, aleshores entrarà en joc el programari Mediacoach, que servirà per detectar tots els contactes que hagi tingut el futbolista també amb l’equip rival i l’equip arbitral. Tothom qui hagi tingut un contacte directe superior als cinc minuts amb la persona infectada, passarà també l’oportú control.

A la Premier League, entre els 1.130 diagnòstics que es van fer entre dijous i divendres als vint clubs de la lliga anglesa, no es va detectar cap positiu. Dades positives i millors que els resultats obtinguts en les proves de setmanes anteriors, en què sí que hi va haver positius. La Premier torna el 17-J amb el City-Arsenal i l’Aston Villa-Sheffield.

LA NETEJA, CLAU

Els controls de desinfecció de les instal·lacions continuaran sent estrictes
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)