Més futbol

Tebas: “L’ERTO del Barça és un acte de responsabilitat”

Futbol. El president de Laliga assegura en una entrevista que el futbol ha tornat “per l’interès d’Espanya”

En una entrevista amb el diari El Mundo, Javier Tebas ha assegurat que la lliga de futbol “torna per l’interès d’Espanya.” Segons el president de Laliga, “a part dels interessos del sector, el Govern ha tingut en compte la seva aportació al país i el seu valor estratègic.” Tebas ha agraït la intervenció de la presidenta del Consell Superior d’Esports (CSD), Irene Lozano, per la seva mediació en el procés de retorn del futbol.

Javier Tebas assegura, per altre banda, que una quarta part dels clubs professionals haurien estat en risc de fallida si no hagués tornat el futbol. En aquest sentit, ha revelat que les pèrdues haurien estat, en global, de 1.000 milions d’euros i que ara seran de 400 milions. “El futbol genera 180.000 llocs de treball, dels quals la meitat haurien estat en risc sense aquest retorn”, ha assegurat també.

Interrogat sobre l’ERTO que ha fet el FC Barcelona, Tebas ha defensat la decisió del club català: “El Barça és una superindustria de l’esport, que té moltes despeses que no tenen a veure amb el futbol professional. Per exemple, el museu. Si està tancat, sense activitat, haurà de fer un ERTO als seus treballadors, i el mateix en altres dependències. Al meu entendre, fer-ho és un acte de responsabilitat amb els seus socis, perquè ha d’administrar bé el seu patrimoni.”

El president de Laliga considera que hi haurà un canvi important en el mercat futbolístic després de la pandèmia. “No veurem grans operacions que impliquin transacció econòmica. Veurem intercanvis de jugadors o altres fórmules. L’efecte de la pandèmia sobre l’economia dels clubs no serà només per a aquesta temporada. Qui ho cregui, està equivocat. És important, doncs, intentar una reducció dels salaris en el futur. No és un problema només nostre, sinó de totes les lligues europees. Ho veurem en els nous contractes. Alguns dels actuals es negociaran un altre cop i en altres hi haurà ajornaments de pagament.”, sosté.

Quant a la presència de públic a les graderies, un assumpte de difícil solució per la diferent evolució de la pandèmia en el territori estatal, Tebas ho té clar: “La presència de el públic no és un dels factors que determinen la igualtat de la competició, al meu entendre. Hi ha coses que afecten molt més a aquesta equitat competitiva. Per exemple, hi haurà equips que han guanyat a el Madrid o al Barça amb el seu públic i d’altres que ara hauran d’enfrontar-se a ells sense el seu suport”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)