Internacional

El City podrà jugar la Champions

Futbol internacional. El TAS anul·la la sanció de la UEFA de dos anys sense disputar competicions europees

El TAS (Tribunal d’Arbitratge de l’Esport) va donar la raó al Manchester City en relació amb el recurs presentat per aquest club i ahir va deixar sense efecte la sanció que li havia imposat la UEFA de dues temporades sense jugar competicions europees (2020/21 i 2021/22). L’organisme amb seu a Lausana considera que el club propietat del xeic Mansour bin Zayed al-Nahyan des del 2008 no va incomplir el fair play financer amb un ingrés fictici d’ingressos publicitaris per poder fitxar més jugadors i que les irregularitats que s’havien detectat en els números del club anglès ja havien prescrit. El TAS també va decidir rebaixar la multa de 30 milions d’euros que la UEFA havia posat al Manchester City i deixar-la en deu milions. Aquesta sanció la UEFA la hi va posar el mes de febrer passat, quan va considerar que el club anglès havia passat el límit financer establert per la UEFA entre els anys 2012 i 2016. La UEFA considerava que el Manchester City havia inflat els ingressos per patrocini per poder augmentar el pressupost i tenir més diners per gastar en fitxatges.

Segons el comunicat del TAS, una gran part de les infraccions que s’havien detectat o havien prescrit o no havien pogut ser demostrades pel tribunal. Considera en el seu escrit que el club anglès no va col·laborar amb les autoritats quan va ser investigat. I per aquest motiu manté una mínima multa de deu milions d’euros, però també diu que el fet de no haver col·laborat en la investigació no és motiu suficient per deixar el club anglès sense poder participar en les competicions europees.

350 milions

La decisió del TAS va ser celebrada ahir pel Manchester City, club que té Ferran Soriano com a CEO, Txiki Begiristain com a secretari tècnic i Pep Guardiola com a entrenador. Amb aquesta decisió, el club anglès evita la marxa d’algunes de les seves estrelles, que no volien passar dues temporades sense jugar la lliga de campions. A més, està preparat ja per sortir al mercat per buscar reforços. El Manchester City té 350 milions d’euros per gastar aquest estiu. Vol reforçar tres o quatre posicions. Pep Guardiola i Txiki Begiristain busquen dos centrals, un extrem per cobrir la vacant deixada per Leroy Sané, que ja ha fitxat pel Bayern de Munic, i un altre davanter o migcampista amb gol i arribada.

El Manchester City, segon en la Premier League, darrere del ja campió Liverpool, ha de jugar la tornada dels vuitens de final de la Champions contra el Real Madrid el 7 d’agost a l’Etihad Stadium, amb avantatge del partit d’anada (1-2). També ha de disputar encara la semifinal de la Cup contra l’Arsenal, partit que es jugarà aquest dissabte a Wembley. I ha guanyat ja aquesta temporada la Carabao Cup, derrotant l’Aston Villa en la final (2-1).

AL MERCAT

L’equip de Guardiola té 350 milions per fitxar i vol reforçar quatre posicions
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)