Champions

L’anticrist blanc

Champions. Pep Guardiola ha disputat dinou partits com a entrenador contra el Real Madrid amb onze victòries, quatre empats i quatre derrotes

No és estrany que Pep Guardiola sigui considerat poc menys que un anticrist blanc. Si algú havia de derrotar per primera vegada el Real Madrid de Zinédine Zidane a Europa, aquest és el de Santpedor. El tècnic català ha guanyat clarament la batalla tàctica al francès en els vuitens de final de la Champions i el seu Manchester City ja és a la final a vuit de Lisboa després de superar el Real Madrid en els dos partits d’eliminatòria pel mateix resultat (2-1). Primer al Santiago Bernabéu i divendres a l’Ettihad.

El partit de divendres va ser el dinovè de Pep Guardiola com a entrenador contra el Real Madrid, amb un balanç espectacular: onze victòries, quatre empats i només quatre derrotes. Tres vegades s’ha enfrontat el de Santpedor als blancs en la lliga de campions, amb dues eliminatòries guanyades i una de perduda. A la de divendres amb el Manchester City cal afegir-hi la de semifinals de la temporada 2010/11 amb el Barça, que va caure del costat blaugrana després de guanyar a Madrid (0-2) amb exhibició de Messi i un empat a Barcelona (1-1). La derrota per a Guardiola va arribar quan era entrenador del Bayern de Munic, en les semifinals de la temporada 2013/14. El català va encaixar dues de les seves quatre derrotes contra el Real Madrid en aquesta eliminatòria. Van ser superiors els alemanys a l’anada, però un gol de Benzema va donar avantatge a l’equip que dirigia Carlo Ancelotti. El partit de tornada va acabar sent una de les pitjors nits de Guardiola com a entrenador. El Real Madrid va golejar el Bayern a l’Allianz Arena (0-4). Dos gols de Sergio Ramos en quatre minuts i dos més de Cristiano Ronaldo van classificar els blancs per a la final.

El Barça

La resta d’enfrontaments de Guardiola com a entrenador contra el Real Madrid pertanyen a la seva etapa blaugrana en competició domèstica. Com a tècnic del Barça, en quatre temporades, va aconseguir un balanç de nou victòries, quatre empats i dues derrotes. Mai va perdre al Santiago Bernabéu, ja que les dues derrotes són una en la final de copa (1-0) del curs 2010/11 i la segona al Camp Nou, en les jornades finals de la lliga 2011/12 (1-2). Entre les victòries en feu madridista destaca per sobre de totes el 2-6 de la temporada 2008/09, considerat un títol més d’aquella temporada magnífica per molts culers, però també el 0-2 ja esmentat de les semifinals de la Champions. De les victòries al Camp Nou, inoblidable és el 5-0 al Real Madrid de José Mourinho el curs 2010/11 i el triomf en la supercopa estatal una temporada després amb un gol de Messi a les acaballes i amb una baralla monumental protagonitzada pel tècnic portuguès, que va arribar a ficar el dit a l’ull a Tito Vilanova.

LA CHAMPIONS

Ha eliminat els blancs amb el Barça i el City i hi va perdre amb el Bayern Munic

GUARDIOLA CONTRA EL REAL MADRID

BARÇA

2008/09

Barça – Real Madrid (Lliga) 2-0

Real Madrid –Barça (Lliga) 2-6

2009/10

Barça – Real Madrid (Lliga) 1-0

Real Madrid – Barça (Lliga) 0-2

2010/11

Barça – Real Madrid (Lliga) 5-0

Real Madrid – Barça (Lliga) 1-1

Real Madrid – Barça (Champions ) 0-2

Barça – Real Madrid (Champions) 1-1

Real Madrid – Barça (Final copa) 1-0

2011/12

Real Madrid – Barça (Supercopa) 2-2

Barça – Real Madrid (Supercopa) 3-2

Real Madrid – Barça (Copa) 1-2

Barça – Real Madrid (Copa) 2-2

Real Madrid – Barça (Lliga) 1-3

Barça – Real Madrid (Lliga) 1-2

BAYERN

2013/14

Real Madrid – Bayern (Champions) 1-0

Bayern – Real Madrid (Champions) 0-4

CITY

2019/20

Real Madrid – City (Champions) 1-2

City – Real Madrid (Champions) 2-1

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)