Champions

El rival

Joshua Kimmich

El fill d’en Pep

Guardiola el va fitxar per al Bayern com a mig centre, però el va fer triomfar de lateral. Juga bé allà on el posis

“És el com el meu fill”, va dir un dia Pep Guardiola sobre Joshua Kimmich (Rottweil, Alemanya, 8 de febrer de 1995). Va ser el tècnic de Santpedor qui va demanar que el fitxessin a la direcció esportiva del Bayern de Munic després de veure com evolucionava aquest menut i rosset jugador que havia iniciat la seva carrera en les categories inferiors de l’Stuttgart i estava destacant en el Leipzig. I amb Guardiola va començar a créixer per acabar convertint-se en el jugador que és actualment, un dels pilars d’un Bayern de Munic que ja ha guanyat el doblet a Alemanya i que no ha perdut ni un partit en tot el 2020, havent cedit només un empat el 9 de febrer contra el Leipzig (0-0). Kimmich ho fa tot i ho fa tot bé, diuen a Alemanya. Es desenvolupa com ningú jugant com a mig centre, ara al costat de Goretzka, però brilla també com a lateral dret, posició per a la qual el va descobrir l’actual tècnic del Manchester City, en un moviment que va recordar el que va fer amb Philipp Lahm, però a la inversa. “El vam fitxar per jugar de migcampista, però va acabar de lateral. És un nano espectacular. Ha marcat molts gols jugant de carriler, roba pilotes, és molt competitiu. Ho fa tot bé. L’has de tenir sempre en el teu equip perquè et soluciona problemes”, ha dir d’ell Domènec Torrent, actual entrenador del Flamengo i ajudant de Guardiola en la seva etapa bavaresa. De fet, és bastant possible que avui Hansi Flick, actual entrenador del Bayern, segueixi les passes del català i Kimmich deixi el mig per jugar a la banda dreta per cobrir la baixa de Pavard. “Si li demanes que traspassi una paret, ho farà”, diu Michael Reschke. Ja ho va deixar clar Guardiola un dia, després de fer que jugués de central tot i mesurar només 175 centímetres, decisió qüestionada per la premsa, però amb bon resultat. “No em torneu a dir mai més que no pot jugar de central. Pot jugar de tot”, va dir l’actual entrenador del Manchester City. Més encara l’ha lloat Lahm, el mirall en què es mira Kimmich. “Té qualitats típicament alemanyes. Té determinació, continuïtat, disciplina, força mental, i és un guanyador.”

Els seus números amb el Bayern aquesta temporada són espectaculars. Ha disputat 48 partits oficials, ha marcat sis gols i ha repartit onze assistències. Per això, el club alemany el considera bandera del seu projecte i li va fer un bon contracte fins al 30 de juny del 2023.

Les xifres
11
assistències
ha repartit Kimmich aquesta temporada amb el Bayern en 48 partits disputats
48
vegades
ha estat internacional amb la selecció alemanya, amb la qual ha marcat tres gols. Va disputar l’Eurocopa del 2016 i el mundial del 2018. Va ser campió d’Europa juvenil l’any 2014
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)