Champions

Champions

Dayot Upamecano

La bèstia

Després d’aturar l’Atlético de Madrid, ho intentarà avui amb Neymar i Mbappé en la primera semifinal

El Leipzig va poder superar l’Atlético de Madrid i avui (21 h) tornarà a buscar la sorpresa contra el París Saint-Germain de Neymar i Mbappé en la primera semifinal de la Champions de Lisboa. Per aturar l’arsenal ofensiu dels francesos, està preparat precisament un francès, Dayot Upamecano (Évreux, França, 27 d’octubre del 1998), que ja va ser un dels més destacats de l’equip de Julian Nagelsmann en els quarts de final, i va ser nomenat MVP del partit. “Va fer un partit perfecte, no va cometre cap negligència. A vegades fa errades perquè és temerari. Vaig estar tot el matí animant-lo i dient-li que és una bèstia”, va explicar el tècnic de l’equip de Red Bull, després del partit contra l’Atlético de Madrid. El cert és que havia mostrat tot el seu repertori defensiu: la seva potència física (186 centímetres i 90 quilos), però també la seva velocitat, bona col·locació i anticipació. Totes aquestes qualitats el converteixen en un dels centrals més cotitzats del continent i fan que al Real Madrid el valorin com a futur relleu de Sergio Ramos. A més, el 95% de les seves passades van ser bones; va superar un dels seus principals problemes. “A vegades s’arrisca massa i comet errades importants amb la pilota als peus. També li falla la concentració. Ho està corregint amb Nagelsmann”, diuen del defensa de només 21 anys, que també té condicions per jugar com a mig centre.

Fet en el planter de l’Évreux, on va coincidir amb el blaugrana Ousmane Dembélé, va passar després pel Valenciennes i va ser captat per tècnics de Red Bull després de guanyar l’any 2015 el campionat d’Europa sub-17 amb la selecció francesa. Va arribar al Red Bull Salzburg per tres milions d’euros i va marxar el gener del 2017 cap a Leipzig, equip que comparteix patrocinador i projecte amb el club austríac. No ha deixat de créixer des d’aquell moment i l’Arsenal i el Chelsea es van interessar per ell, però els 60 milions d’euros que tenia de clàusula van frenar una possible operació. Tenia contracte fins al 30 de juny del 2021 i recentment el va ampliar dos anys més, però a canvi de rebaixar la clàusula a 45 milions d’euros, fet que el converteix en un dels defenses més cotitzats d’aquest estrany mercat del coronavirus. Les seves últimes bones actuacions haurien de fer també que debutés amb la selecció francesa absoluta quan la pandèmia de la Covid-19 permeti que es juguin partits internacionals.

Les xifres
45
milions
d’euros té com a clàusula de rescissió després d’haver renovat fa poc el contracte amb el Leipzig fins al 2023
95%
de les passades
que va fer contra l’Atlético de Madrid són bones
90
quilos
pesa el central francès. La seva alçada és de 186 centímetres
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)