Internacional

El Sevilla tomba l'Inter (3-2) i ja té el sisè títol de l'Europa League

El conjunt andalús ha superat els italians en una final trepidant gràcies als gols de De Jong i Diego Carlos

El Sevilla manté un idil·li espectacular amb l’Europa League, la seva competició talismà. L’equip del Sánchez Pizjuán no ha perdut una sola final i avui no ha estat una excepció. Ha guanyat les sis que ha disputat i ha deixat sense corona el Middlesbrough, l’Espanyol, el Benfica, el Dnipro Dnipropetrovsk i el Liverpool. Una llista a la que ara cal afegir-hi l’Inter de Milà.

S’havia parlat en la prèvia de la fortalesa defensiva de tots dos equips mostrada després del retorn de la pandèmia però, com són les coses, s’ha arribat a la mitja part amb un 2 a 2 en el marcador espectacular. Han estat uns primers quaranta cinc minuts plens de ritme, amb anades i vingudes de tots dos equips, que van gaudir de diverses ocasions per marcar. Des del retorn del futbol, i salvant comptades ocasions, que no s’havia vist un duel amb tanta intensitat.

Ha colpejat primer l’Inter de Milà amb una magnífica jugada de Lukaku, que ha acabat en penal de Diego Carlos. No ha perdonat el davanter interista, firmant el seu setè gol en sis partits en la Europa League. Era el minut 5 i molts equips s’haurien enfonsat però el Sevilla té una relació especial amb aquesta competició i en pocs minuts ha aconseguit capgirar el marcador. El gran protagonista, De Jong, autor del gol de l’empat després de rematar en planxa una centrada des de la banda dreta de Navas i d’avançar els andalusos al rematar de cap una falta servida per Banega.

Però l’alegria al Sevilla li ha durat ben poc perquè un il·lustre, Diego Godín, ha tornat a igualar el partit amb un gol dels seus, entrant a rematar de cap amb potència en el llançament d’una falta. L’uruguaià ha marcat en finals de champions i ara també en l’Europa League. Abans, l’Inter havia reclamat un penal per mans de Diego Carlos que va enfurismar moltíssim a Conte, que va veure la groga.

El segon temps ha començat amb menys ritme i amb els dos equips una mica més prudents. Tot i això, en aquests primers minuts tots dos han pogut marcar. Gagliardini ha obligat Diego Carlos a llençar-se a terra per taponar un xut perillós i a l’altre àrea Godín feia el mateix en un rematada de Suso. Han estat uns minuts de tempteig però l’Inter ha gaudit d’un mà a mà de Lukaku amb Bounou. L’ex porter del Girona ha estat clau amb la seva aturada.

Munir ha entrat per Ocampos, fos i amb molèsties. Els dos equips començaven a notar el cansament però Jesús Navas ha tret forces per fer una gran arrencada i l’han agafat de la samarreta per frenar-lo. Banega ha llençat la falta, la defensa de l’Inter l’ha refusat malament i Diego Carlos ha fet un remat de xilena brutal que ha acabat entrant a la porteria defensada per Handanovic després de tocar en Lukaku. El defensa i tot el Sevilla han embogit.

L’Inter ha fet tres canvis per anar a buscar el partit i ha pogut igualar-lo en magnífica ocasió però Koundé ha tret la rematada d’Alexis Sánchez a la línia de gol. Els últims minuts, el Sevilla ha aguantat bé les escomeses de l’Inter.